Dordrecht, Netherlands

Wouter Kolff: Het gaat goed, maar juichen doen we pas na corona

Het gaat corona-technisch gezien goed in onze regio. Dat zeiden de voorzitter van de Veiligheidsregio  en burgemeester Wouter Kolff donderdag in een persgesprek. Er zijn in de gehele regio Zuid-Holland Zuid in de afgelopen twee weken slechts zes coronaboetes uitgereikt. Een paar weken geleden waren dat er ruim 300 meer.
Jordy Nijenhuis | 10 juni 2021 13:17 | Aangepast op 10 juni 2021 13:17
Het gaat corona-technisch gezien goed in onze regio. Dat zeiden de voorzitter van de Veiligheidsregio en burgemeester Wouter Kolff donderdag in een persgesprek. Er zijn in de gehele regio Zuid-Holland Zuid in de afgelopen twee weken slechts zes coronaboetes uitgereikt. Een paar weken geleden waren dat er ruim 300 meer.

Er zijn nog maar weinig harde maatregelen in het land, maar, zegt Kolff: “we moeten wel op blijven letten, ook tijdens de EK voetbal-wedstrijden. Live-muziek en grote schermen mogen nog niet. Vier het EK dan ook met een paar mensen thuis." Hetzelfde raadt Kolff jongeren aan die examenfeestjes willen vieren: doe dat niet met teveel mensen en thuis.

Tijdens de EK-wedstrijden wordt gesurveilleerd door handhavers. Als het ergens mis gaat, zullen zij ingrijpen.

GGD wil contact

GGD ZHZ directeur Cees Vermeer is ook tevreden. “Waar we een paar weken geleden nog op plek één stonden in de top 25 van de zwaarst getroffen gemeenten met coronagevallen, staan we nu op plek 12. Het gaat heel goed, mede dankzij de vaccinaties.” Vrijdag wordt in de regio het 250.000 vaccin toegediend. Burgemeester Kolff krijgt zondag zijn prik.

De gemeente gaat de komende tijd focussen op wijken met een lage vaccinatiegraad. Er wordt nu gewerkt aan een plan door zowel de GGD en andere instellingen. De GGD wil in contact komen met mensen die zich vooralsnog niet hebben laten vaccineren. Als het nodig is om hen over te halen, kunnen zij ook thuis, zonder afspraak, ingeënt worden.

Zowel Kolff als Vermeer adviseren de mensen deze zomer lekker te bewegen, want: “Een goede conditie draagt bij aan het minder snel oplopen van corona en andere virussen. Daarnaast is het goed om je aan de basismaatregelen te houden.”


Dordtse Feesten

De eerste grote versoepelingen zijn op 5 juni al gezet, stappen vier en vijf van het versoepelingsplan worden samengevoegd en zullen naar alle waarschijnlijkheid ingaan op 30 juni. Met de zomer en de Dordtse feesten in het vooruitzicht zijn er dus meer mogelijkheden.


“De Dordtse Feesten worden nu georganiseerd binnen de maatregelen die op dat moment gelden. Met testen voor toegang kan er vanaf stap vier in het coronapakket meer. Het is aan de organisatie zelf of zij mee doen aan de testen, of dat ze het laten voor wat het nu is,” zegt burgemeester Wouter Kolff. "Juichen doen we pas na corona."

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Schiet op met een oplossing voor de gestremde veerdienst Werkendam. Met die boodschap hebben verschi...

Nu te zien: hoe Mondriaan het hoofd boven water hield en andere praktische kunstenaarstrucjes

Hoe verdiende Piet Mondriaan en collega’s geld met hun kunst? Het is allemaal te zien in een nieuwe ...

Sterrenburg viert op 5 mei de vrijheid met een speciale maaltijd

Een primeur in Op Pad Met Ad deze week: in navolging van andere gemeenten zal op 5 mei een vrijheids...

En dat is nummer twintig: pot vol herinneringen aan Dordtse muur

Vanaf deze week wordt de Voorstraat Noord wat kleurrijker. Kunstschilder Maarten Mooren maakt nameli...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...