Zijn de plannen voor de Spoorzone haalbaar?

14 januari 2022 17:01

Oude gebouwen en vervallen huizen; tijdens een wandeling door de spoorzone moet Anne Koning, Gedeputeerde Wonen, Ruimtelijke ordening, Recreatie en Sport bij provincie Zuid-Holland, tóch de kracht van het gebied voelen. Koning is al enthousiast: “De potentie springt je tegemoet.”

Samen met wethouder Rik van der Linden laat Koning zich bijpraten over de ontwikkelingen. Van der Linden: “De ontwikkeling van een complex gebied, zoals het Maasterras in de Spoorzone, kunnen we als gemeente niet alleen.” Daarvoor moeten ze samenwerken met de provincie, het Rijk, NS en Prorail. “Zo draagt de provincie bijvoorbeeld bij aan de nieuwe fietsenstalling aan de parkzijde van Dordrecht centraal en legt de fietssnelweg F16 aan.”

Lees ook: Ontwerp Spoorzone op shortlist internationale prijs

Goed voor Dordt, goed voor Zuid-Holland
Volgens Koning is het belangrijk dat er woningen en werkplekken in de buurt van treinstations komen. “Langs de gehele spoorlijn - van Dordrecht naar Leiden - willen we op allerlei plekken die ontwikkeling stimuleren.” In Dordrecht gaat het dan om het gebied bij Dordrecht centraal, maar ook bij het Leerpark. “Wat goed is voor Dordrecht, is goed voor Zuid-Holland”, zegt Koning.

Lees ook: Dordrecht krijgt 4 miljoen voor betaalbare woningen op het Maasterras

Voor de spoorzone zijn er een hoop plannen die de komende twintig jaar gerealiseerd moeten worden. Het kost een hoop geld en de vraag is of alles ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. Van der Linden is er duidelijk over: “Over twintig jaar is hier een hoop gerealiseerd, maar een deel zal ook anders zijn dan nu in het boek staat.” Maar volgens de wethouder is dat niet erg. Voor nu is het dus vooral afwachten wat er in de Spoorzone allemaal daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

Benieuwd wat er de komende twintig jaar wordt aangepakt in de spoorzone? Bekijk het hier:

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)