Zwembad Optisport heropend, maar thuis je badpak aandoen

14 mei 2020 16:15

Zwembad Optisport op de Sportboulevard kreeg deze week groen licht van de gemeente om te heropenen. Donderdagochtend plonsden de eerste zwemmers weer het zwembadwater in.

De dames van het aquajoggen waren vanmorgen als eerste aan de beurt: “Ik heb meteen geregeld dat ik weer met dit kleine groepje kon, dus met het afstand houden zit het wel goed!”
Dat is niet de enige maatregel die het zwembad heeft genomen. Zwemmers moeten zich vooraf telefonisch inschrijven, er is een vaste looproute om contact te beperken, en moeten de handen worden gedesinfecteerd. De grootste verandering is echter dat thuis de badkleding moet worden aangetrokken, de lockers buiten gebruik, en ook douchen moet thuis gebeuren.

De coronamaatregelen hebben als gevolg dat er weinig bezoekers naar het zwembad mogen komen. Dat is financieel niet gunstig. Toch wilde het zwembad graag weer open, vertelt locatiemanager Dennis van Rijswijk: “Het is vooral belangrijk dat mensen weer kunnen bewegen, en dat dingen die veilig zijn, weer mogelijk worden. Bewegen is ten slotte enorm belangrijk voor de volksgezondheid.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)