'Licht en geluid maken World Cup Shorttrack populair'

13 februari 2020 17:23

Shorttrackers kijken er het hele jaar naar uit: schaatsen in Dordrecht, is voor hen net een beetje leuker dan in de rest van de wereld. Maar wat maakt schaatsen op de Sportboulevard nou zo speciaal?

“Het is veel meer dan sport. Het is entertainment en een dagje uit voor mensen”, legt projectmaneger Bas Middelkoop uit. “We moeten mensen die een ticket kopen ook wat kunnen bieden. Dat doen we met onder andere een lichtshow op muziek.”

Jeroen Otter is elke keer weer onder de indruk van het festijn in Dordt. ”Als wij in Dordrecht zijn is het publiek altijd enthousiast. Dat zien we terug in de medewerkers op de ijsbaan en aan de hele organisatie. Het is een groot racefeest.”

De World Cup Finals worden vrijdag, zaterdag en zondag gereden op de Sportboulevard en volgen daarmee het uitverkochte en voor Nederland succesvolle EK van vorig jaar op.

“We zijn zaterdag en zondag uitverkocht. Voor vrijdag zijn er nog enkele kaarten te koop. Op Vrijdagochtend komen ook dit jaar weer schoolklassen vol kinderen. Daar heb je altijd oordoppen voor nodig want dat is altijd een enorm kabaal. Maar het geeft een mooi gevoel,” zegt Middelkoop.

Of de shorttrack over twee jaar terug komt kan Middelkoop nog niet zeggen: “De kans zit er in maar is voor nu nog niet overwogen. Eerst komt dit weekend de World Cup en volgend jaar zitten we met het WK in Ahoy. Wat er daarna gebeurt, moeten we nog bekijken.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)