Dordrecht, Netherlands

Lucien Foort en ToBe starten UBeat Academy

De bekende Nederlandse DJ Lucien Foort en ToBe cultuurcentrum starten vanaf 16 september met UBeat Academy. In het Energiehuis in Dordrecht en online biedt UBeat cursussen aan voor DJ’s en producers.
Vivian Rutte | 29 mei 2020 18:05 | Aangepast op 29 mei 2020 18:05
Lucien Foort, zelf afkomstig uit Dordrecht, legt uit: “We gaan voor een persoonlijke benadering. Je leert niet alleen de trucjes, maar we kijken vooral ook naar wat jij nodig hebt en waar je creativiteit ligt.” DJ’s en producers krijgen in de opleiding ruimte om te experimenten en een eigen sound te ontwikkelen. In tien lessen van drie uur per week werkt UBeat Academy klassikaal aan muziek en aan het verbeteren van eigen tracks. Ook delen ze onderling hun ideeën en vragen en meten ze zich aan elkaar. Ze leren zo relevante keuzes te maken om het beste, muzikale en creatieve resultaat te behalen, aldus Foort.

Lucien zelf zit al 35 jaar in het vak: op zijn 19e veroverde hij in 1989 voor het eerst de wereld met ‘Quadrophonia’. Met veel van zijn releases stond hij hoog in de dance charts en ‘Bleeep!’, een productie van Lucien en Martijn ten Velden, stond zeven maanden onafgebroken op nummer 1 in de Beatport Tech House Chart.

Als DJ stond hij op Tomorrowland, Time Warp, Cream?elds, Dance Valley, Mysteryland, I Love Techno, Roskilde, Extrema, Sankeys, Pacha en Amnesia. Hij deelde het podium met DJ’s als Carl Cox, Sven Väth, Richie Hawtin, John Digweed, Ricardo Villalobos en Monika Kruse.

Dat maakt de samenwerking met ToBe extra bijzonder, want deze bekende DJ begon zijn muziekcarrière als kind bij ToBe, en groeide op in Dordrecht. En dat is de stad die samen met Rotterdam aan de wieg stond van de elektronische muziekscene wereldwijd. Zo vormde Dordrecht de basis van Luciens muziekcarrière en vice versa. De unieke samenwerking met ToBe is voor dezebekende DJ dus echt terug naar zijn Dordtse roots.

Elektronische muziek is hiermee volledig onderdeel van het cursusaanbod van ToBe. Daarnaast sluit het aanbieden van online lessen helemaal aan op een ontwikkeling die de afgelopen maanden in een stroomversnelling is gekomen.

Deelnemen kan via de website van UBeat Academy. Er kunnen direct online lessen worden aangeschaft, en iedereen met ervaring en ambitie kan deelnemen.

Dit is een artikel van 3voor12 Dordrecht

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

Hangt jouw kunstwerk straks in een museum in Varna?

De stichting Dordrecht-Varna is op zoek naar Dordtse kunstenaars die hun werk willen tonen in Bulgar...

Vanavond geen treinen tussen Dordrecht en Breda

Het treinverkeer tussen Dordrecht en Breda ligt er vanavond en vannacht een tijdlang uit. Vanwege we...

Qbuzz viert jubileum met oranje bus en kroontjes

Normaal gesproken zijn ze groen, maar op 25 april en op Koningsdag kun je een speciale oranje stadsb...

Nachtelijke kantoorbrand in Zwijndrecht: man (25) opgepakt

In de nacht van woensdag op donderdag is brand uitgebroken in een kantoorgebouw aan de Beneluxlaan i...

Plucheplakkers concluderen: 'Osundina wordt een cultspeler bij FC Dordrecht'

FC Dordrecht werkt langzaam toe naar de nacompetitie. Hoewel, de tweede plaats behoort in de Keuken ...

Brandweer rukt uit voor broei op schip in Dordtse haven

In een partij verhakseld schroot op een duwboot in de Dordtse Wilhelminahaven is woensdag broei onts...