34 nieuwe coronabesmettingen in Parkhuis

14 mei 2020 10:00

In Het Parkhuis zijn nog eens 34 bewoners besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit testen die zijn uitgevoerd onder alle bewoners van het verpleeghuis in Dubbeldam, maakt Het Parkhuis donderdag bekend.

 In totaal zijn er nu 77 bewoners positief getest op het coronavirus. Drie bewoners zijn door het virus komen te overlijden. Eerder deze week werd al bekend dat 43 van de 200 bewoners in het verpleeghuis besmet zijn en 20 medewerkers.


Het Parkhuis verdeelt de hoofdlocatie nu in twee sectoren. De gehele bovenverdieping is omgebouwd tot corona-afdeling, mensen die niet besmet zijn worden verhuisd naar de benedenverdieping. Onder andere de brandweer heeft meegeholpen met de massale verhuizing. Bijna 80 mensen moesten naar een andere kamer. 

Tot eind april wist de zorgorganisatie het coronavirus buiten de deur te houden, maar sinds de eerste besmetting op 30 april is het hard gegaan. Het Parkhuis meldt dat alle voorzorgsmaatregelen worden nageleefd en dat zij breed inzetten op het testen van zowel bewoners als zorgpersoneel. 

Begin komende week opent het tehuis een speciaal informatienummer rondom deze situatie.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)