Ambulancemedewerkers Zuid-Holland-Zuid als eerste in nieuw jasje

02 december 2019 15:42

Felgeel heeft op de ambulancepost op het Leerpark plaatsgemaakt voor turquiose. Maandagochtend begonnen de ambulancemedewerkers als eerste in het land in de nieuwe uniformen.

"Ik vind dat iedereen er echt fantastisch uitziet in de nieuwe outfits, dus hartstikke leuk", vertelt ambulancemedewerker Laura Muller enthousiast. Meerdere ambulanceregio's wilden volgens haar een nieuw uniform, waarna Ambulancezorg Nederland het project oppakte en centraal heeft geregeld dat de ambulancewerkers in vrijwel het hele land in dezelfde, nieuwe uniformen rondlopen.

Vier jaar geleden begon het proces van het maken van deze nieuwe uniformen. Na enquêtes door het hele land kwamen licht blauwe uniformen als nieuw outfit uit de bus. "Als je landelijke 6000 mensen aan gaat kleden, wil je wel dat het er gelikt uit gaat zien", snapt Muller dat het proces enkele jaren in beslag nam.

In de vorige kleding heeft de ambulancedienst zo'n twintig jaar rond gelopen. Maar die kleuren worden ook gebruikt door andere bedrijven, zoals de dierenambulance. Om dat met de nieuwe pakken te voorkomen, is op dit ontwerp een patent aangevraagd.

De nieuwe kleur is niet de enige aanpassing, ook voor de veiligheid zijn veranderingen doorgevoerd. Zo hoort bij het uniform tegenwoordig een steek- en scherpwerend vest. "Je hoopt natuurlijk niet dat het nodig is. Maar er zijn de laatste jaren wel grote incidenten geweest, terroristisch van aard", verklaart woordvoerder Jacco van Wingerden de toevoeging.

"Feitelijk werken we alleen op plekken waar we veilig kunnen werken, maar soms zijn er situaties waar de politie de veiligheid niet helemaal kan garanderen, maar mensen toch geholpen moeten worden."

De oude kleding gaat de prullenbak niet in, een groot deel gaat naar de dierenambulance. Een deel wordt overgenomen door de regio Rotterdam-Rijnmond, zij stappen pas in de loop van 2020 op de nieuwe kleding over. Tot die tijd gaat wel een deel van de kleding naar de buurregio om een aantal missende maten aan te vullen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)