Beter voor Dordt valt uit elkaar: zes raadsleden stappen op

20 juli 2021 10:57

Hommeles in de Dordtse politiek: de grootste partij moet het met veel minder raadsleden doen. Zes van de zeven raadsleden stappen op. Reden is een ruzie rondom de opvolging van Piet Sleeking.

In september neemt de wethouder officieel afscheid van de politiek na een jarenlange loopbaan. Juist zijn vertrek heeft de gespannen sfeer die al binnen de partij heerste, op scherp gezet.
“Voor Marieke van Eck, Herman van der Graaf, Loudy Nijhof, Aydin Gündogdu, Osman Soy en Robbert de Boer is helaas het moment aangebroken om niet langer onder de naam van Beter Voor Dordt te kunnen opereren”, laten zij via een statement weten.

Piet Sleeking
Ze zeggen zich niet langer te conformeren aan de gekozen lijn binnen de partij, waarbij zij zich gehinderd voelen in hun rol als volksvertegenwoordiger. “Zij voelen zich niet langer gesteund door het bestuur en een deel van de leden. De partij, waarvoor de vertrekkende fractieleden in het verleden bewust hebben gekozen, is wat hen betreft te ver van het originele gedachtegoed van Beter Voor Dordt af gaan staan. Het ontstane conflict over de opvolging van wethouder Sleeking was voor deze gemeenteraadsleden de spreekwoordelijke druppel.”

Voor de opvolging van Sleeking zou een externe kandidaat zijn gezocht. Ook zou er binnen de partij een verkiezing zijn gehouden over wie in zijn voetsporen moet treden. Daarbij zou fractievoorzitter David Schalken-den Hartog aan het kortste eind getrokken hebben. Tot ergernis van hemzelf en wethouder Sleeking, wordt gefluisterd.

Verder als één partij
De vertrekkende raadsleden laten verder weten: “Voor de resterende periode van de gemeenteraad wensen zij gezamenlijk verder te gaan als één partij waarbij het belang van de Dordtenaren voorop staat. Zij blijven zich committeren aan het geldende coalitieakkoord”.

Reactie van Kolff

De burgemeester heeft inmiddels ook gereageerd op de breuk binnen Beter voor Dordt. "Ik wens alle betrokkenen sterkte en wijsheid. Ik doe een beroep op iedereen om het belang van onze stad, stabiliteit van het stadsbestuur en het aanzien van de politiek voorop te zetten", laat hij op Facebook weten.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)