Dagelijks Brood mag wél bezorgen

26 januari 2021 16:40

Het project Dagelijks Brood mag toch na de avondklok bezorgen. Eerder kondigde Beter Voor Dordt aan dit niet te mogen en dus wilden ze vanavond een motie indienen tijdens de gemeenteraad. Burgemeester Wouter Kolff laat weten dat het project ook na de avondklok door mag gaan met bezorgen van de 'noodzakelijke boodschappen'.

Het project Dagelijks Brood bezorgt dagelijks na sluiting van de supermarkten boodschappenpakketten bij huishoudens die zijn aangedragen door het sociaal wijkteam of andere hulpverleningsinstanties. Deze huishoudens hebben zelf niet genoeg geld om boodschappen te betalen.

De partij liet weten het niet te begrijpen dat maaltijdbezorgers wel de straat op mogen. “Het is niet uit te leggen dat we boodschappen en bijvoorbeeld pizza’s wel kunnen laten bezorgen na 21.00 uur, maar dat mensen die zijn aangewezen op deze vorm van hulpverlening nu in de kou blijven staan. Dit goede voedsel verdwijnt in de container als het niet kan worden bezorgd bij mensen die het goed kunnen gebruiken."

Beter Voor Dordt is blij dat het goede doel toch de straat op mag. "Wat niet geregeld leek te kunnen worden, werd na verspreiding van genoemde motie ineens toch geregeld. Wij danken de burgemeester voor zijn inzet en zijn blij dat Dagelijks Brood vanaf vanavond haar belangrijke werk weer voort kan zetten."

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)