Dordrecht kiest voor een Grijze Piet, Zwarte Piet verdwijnt

16 oktober 2020 15:28

De stichting Intocht Sint Nicolaas (SIS) heeft in de afgelopen maanden een enquete gehouden over de kleur van piet. Daarnaast heeft de SIS gesprekken gehad met actiegroep ‘Dordrecht Inclusief’ en andere Intocht Comités. Daaruit is besloten dat de Pieten vanaf 2021 grijs worden.

“Beste Dordtenaren, waarschijnlijk zijn jullie alles behalve bezig met de Pieten Discussie. Corona houdt ons leven in de greep. Toch heeft de SIS een proces van een aantal stappen achter de rug die ons leiden naar een toekomstbestendig karakter van de figuur Zwarte Piet,” zo begint de SIS een berciht op Facebook.

De SIS en andere partijen schrijven in een persbericht dat “Grijs er voor zorgt dat de pieten nog altijd de mythische onbekende personen blijven en dat grijs een neutrale kleur is dat niet met een huiskleur vergleken kan worden.” Dat laatste vinden de Comités belangrijk, want pieten horen volgens de organisaties met niemand te associëren zijn.

“Piet kruipt nu eenmaal door de schoorsteen en heeft daardoor nog steeds de (as) grijze kleur. Op deze manier hopen wij en zo'n 10 andere gemeenten een bijdrage geleverd te hebben aan een stap in de goede richting waardoor niemand zich meer gekwetst hoeft te voelen,” aldus de SIS.

Foto ter illustratie: Jordy Nijenhuis

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)