Dordrechts Museum zoekt jonge kunstenaars

10 juni 2021 11:41

Talent opgelet! Vanaf nu kun je jezelf of iemand anders aanmelden voor 'De Scheffer'. Een prijs voor beeldende kunst die iedere twee jaar wordt uitgereikt door het Dordrechts Museum in samenwerking met De Vereniging Dordrechts Museum en het Scheffersfonds. De prijs bestaat uit de aankoop van een werk en een tentoonstelling in het museum.

De prijs is vernoemd schilder Ary Scheffer, die in 1795 in onze stad werd geboren. Het was zijn wens om jonge kunstenaars en vernieuwing in de schilderkunst te stimuleren. De prijs werd eerder toegekend aan Susanna Inglada (2019), Raquel van Haver (2017) en Joost Krijnen (2015).

Het museum is op zoek naar jonge, talentvolle kunstenaars die zich in hun werk bezighouden met schilderkunst in de breedste zin van het woord. Hij of zijn moet wel professioneel werkzaam in de beeldende kunst. Ook mag de kunstenaar bij de start van de inschrijving (10 juni 2021) niet ouder zijn dan 35 jaar.

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Deze selecteert uit de inzendingen drie kunstenaars die voor de prijs in aanmerking komen. Met de drie genomineerden wordt een tentoonstelling georganiseerd in het Dordrechts Museum. De winnaar wordt tijdens de opening van deze tentoonstelling (mei 2022) bekendgemaakt.Aanmelden kan tot en met 20 september 2021 via deze website.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)