Dordtenaar opgepakt voor dodelijke schietpartij Rotterdam

29 mei 2020 09:08

De politie heeft vrijdagmorgen een 21-jarige Dordtenaar aangehouden voor een dodelijke schietpartij eerder op de ochtend in Rotterdam-IJsselmonde. Ook een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel is opgepakt.

De schietpartij op de Bramentuin leidde tot een politieachtervolging richting Dordtsestraatweg, schrijft mediapartner Rijnmond. Daar zag een getuige rond 7:30 uur een bestuurder de macht over het stuur verliezen. Het voertuig knalde tegen een andere auto aan. Twee mannen kwamen de wagen uit en probeerden te vluchten.

"Er stonden een stuk of tien politiewagens", vertelt de getuige aan Rijnmond. "De mannen probeerden nog weg te komen, maar zes politieagenten liepen met getrokken wapens op ze af." De mannen konden gelijk ingerekend worden. De politie vermoedt dat het duo de mogelijke daders zijn.

De schietpartij vond rond 7:00 uur 's ochtends plaats. Een 30-jarige man werd voor zijn huis op de Bramentuin neergeschoten. Er is geprobeerd hem te reanimeren in de voortuin, maar dat bleek tevergeefs. Volgens buurtbewoners is de man door zijn hoofd geschoten.

De oorzaak van de schietpartij is vooralsnog onduidelijk.

Foto: Politie Rotterdam

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)