Dordts coronagetal na maanden onder de 100, ook ziekenhuis heeft rust

08 juni 2021 20:30

Ook in Dordrecht is corona snel aan het verdwijnen. Het aantal besmettingen daalt dagelijks, er zijn veel minder ziekenhuis-opnames en komende vrijdag hoopt de GGD Zuid-Holland Zuid al z’n 250.000-ste prik te zetten.

In de afgelopen week zijn er in Dordrecht 84 positieve coronatests afgenomen. Voor het eerst komen de cijfers onder de 100. Een week eerder waren er nog 111 besmettingen in de stad.

Het vaccineren, in combinatie met zomers weer, lijkt dus ook in de Merwestad z'n vruchten af te werpen. In het Albert Schweitzerziekenhuis liggen op dit moment twintig mensen met corona, van wie acht op de intensive care in zorgwekkende toestand. Er liggen op de IC ook nog acht niet-coronapatiënten.

Twee maanden geleden lagen er in het Dordtse ziekenhuis veelal meer dan 50 mensen met het virus, op de verpleegafdelingen en de IC samen. Per dag worden nu gemiddeld nog 'slechts' twee nieuwe patiënten wegens corona opgenomen. Ook het aantal zogeheten thuisgemonitorde patiënten daalt snel. Waren dat er maandenlang gemiddeld zo'n 35, nu nog 'maar' zestien.

De GGD Zuid-Holland Zuid richtte in onze regio sinds januari vijf priklocaties in en het vaccineren is daar flink op stoom gekomen. De kwartmiljoenste prik wordt naar verwachting vrijdagmorgen gezet in de Deetos/Snel-hal aan de Vorrinklaan.

foto: Jordy Nijenhuis

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)