Dordtse Dodenherdenking opnieuw in aangepaste vorm

04 mei 2021 14:52

De coronacrisis en de huidige maatregelen hebben effect op de herdenkingen op 4 mei. Ook in Dordrecht zal er daarom, net als vorig jaar, in aangepaste vorm herdacht worden. Opnieuw zal RTV Dordrecht deze Dordtse Dodenherdenking live uitzenden op televisie.

Op het Sumatraplein zal er geen publiek aanwezig zijn en blijft het ceremonieel vertoon achterwege. Burgemeester Wouter Kolff legt samen met plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, David Schalken – den Hartog, iets voor 20:00 uur een krans bij het monument. Daarna zal hij zijn 4 mei-toespraak houden. Ook voorzitter van het Centraal Comité Oranjedag, Peter van der Leer, en kinderburgemeester Lucas van Dijk zullen een krans neerleggen ter nagedachtenis aan allen die sinds 1940 in oorlogssituaties en vredemissies zijn omgekomen.

Ook in Dubbeldam zal de jaarlijkse Dodenherdenking er weer anders uitzien dan normaal. Er vindt geen gezamenlijke herdenking plaats, maar wel zal de vlag de hele dag halfstok hangen. Ook bij de graven op de algemene begraafplaats aan de Zuidendijk zullen er bloemen gelegd worden.

Dinsdag 4 mei 19:30 uur live op TV Dordrecht: De Dordtse Dodenherdenking 2021.

Foto: Jordy Nijenhuis

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)