Dordtse Feesten van start met Back to the Rivers

17 juli 2021 11:00

Vrijdagavond begonnen dan eindelijk de langverwachte Dordtse Feesten. Back to the Rivers, de "coronavariant" op het voormalige Big Rivers, mocht aftrappen en dat deden ze met acts zoals de Dordtse Rock 'n Roll band Skeftum!, DeWolff en Maarten Teekens. De organisatie is opgelucht dat de eerste dag soepel is verlopen: "Het was natuurlijk een fantastische eerste dag."

Volgens Liselotte Gatzen, één van de organisatoren van het festival, was de eerste show in de middag toch nog aardig spannend: "Wat gaat het doen en vindt het publiek het wel leuk." Ook voor medeorganisator Bas de Zwart was het de afgelopen weken soms even nagelbijten: "Door die constante wijzigingen en met alles waar je rekening mee moest houden, dat hebben we echt onderschat. Er zijn mensen die keihard hebben gewerkt."

Het kabinet moest de versoepelingen van eind juni al vrij snel weer terugdraaien. Iets wat vooral nadelig uitpakte voor festivalorganisatoren. Daarom moest ook Back to the Rivers terug naar een maximum van 250 bezoekers. Allen op een vaste zitplaats en op anderhalve meter. "Wat me wel opviel is doordat je zit, je op een hele andere manier gaat luisteren. Veel meer naar wat ze kunnen," vertelt de Zwart.

Genoeg liefhebbers van het Big Rivers festival kwamen rond 20:00 uur enthousiast binnen. Zij werden door vrijwilligers van het festival naar hun plek gewezen en konden via een QR-code drankjes bestellen. "Natuurlijk hebben we het gemist. Enorm."

Voor degenen die bang is dat het festival niet meer terugkeert in de binnenstad heeft Gatzen goed nieuws. Volgens haar hoort het festival daar: "Ja. Natuurlijk."

Maandag na het nieuws van 18:00 uur volgt er een uitgebreid verslag met daarin onder andere DeWolff + Dawn Brothers, Skeftum! en Maarten Teekens die een speciaal lied heeft geschreven over Big Rivers.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)