Dordrecht, Netherlands

Dramatisch FC Dordrecht al na één helft kansloos in Eindhoven

Het was zaterdagmiddag amper spannend in Eindhoven, waar FC Dordrecht de overwinning op NAC Breda geen goed vervolg gaf tegen de plaatselijke FC. In het Jan Louwers Stadion ging een zwak spelende ploeg met 5-1 onderuit. Vier tegentreffers vielen in de eerste helft.
Corrado Francke | 13 november 2021 17:37 | Aangepast op 13 november 2021 17:37
FC Eindhoven – FC Dordrecht was bij voorbaat al een affiche voor in de geschiedenisboeken. Een avond eerder werd duidelijk dat de ontmoeting in de eerste divisie voorlopig de laatste wedstrijd is die met publiek wordt gespeeld.


De thuisclub, zesde in de competitie en dus op voorhand een zware kluif voor de Dordtenaren, startte rommelig. Toch lag de Eindhovense 1-0 er na een kwartier in. De bezoekers kwamen al goed weg toen Liam Bossin tot tweemaal toe naar de bal dook, maar twee keer een Brabants been raakte in plaats van de bal.


Pit

Die penalty werd niet gegeven, waarna een boos Eindhoven pit kreeg en uit een rebound via Joey Sleegers op voorsprong kwamen.


Dordrecht kon geen vuist maken en daar profiteerde de thuisclub optimaal van. De Dordtse defensie, met captain Toine van Huizen als hoogtepunt, liet zich kinderlijk eenvoudig uitspelen en Jort van der Sande was opnieuw trefzeker tegen de Schapenkoppen: 2-0.


Paniekvoetbal

Het paniekvoetbal van de groenwitten bleef aanhouden. Eindhoven domineerde en bij balverlies had de ploeg van Rob Penders de bal binnen tien tellen vaak weer terug.


Het was dan ook geen verrassing dat treffers drie en vier nog in de eerste helft in het net achter Bossin lagen. Mawouna Amevor profiteerde van een knullig weggegeven corner, Van der Sande maakte het Eindhovense feest compleet.


Tien minuten na rust had Sleegers voor zijn tweede moeten zorgen, maar een slecht geraakte bal bespaarde verder Dordts leed.


Minder vuurwerk na rust

De thuisclub vond het wel best en trakteerde de bijna tweeduizend supporters op beduidend minder vuurwerk dan in de eerste helft.


Zo ontstond er meer ruimte waar ex-Eindhovenaar Jacky Donkor knap gebruik van maakte. De aalvlugge linksbuiten keek, dacht niet na en zorgde voor de 4-1 na 71 minuten. Verder toonde de ploeg van Santoni aanvallend weinig en bleef het verdedigend op de been, mede doordat FC Eindhoven 4-1 voldoende vond. 

In de blessuretijd waren de blauwwitten nog wel trefzeker via invaller Cas Faber: 5-1.


Opnieuw een teleurstelling

Net als de vorige drie edities liep het bezoek in Brabant daarom uit op een ruime nederlaag en keerden de Eindhovense fans tevreden terug naar huis: 5-1. 

Dordrecht blijft hekkensluiter. Volgende week vrijdag wacht een thuisduel met De Graafschap, zonder publiek.


Opstelling FC Dordrecht: Bossin, Wielzen, Van Huizen, Van der Avert, Savastano (Biberoglu/64), Miceli (Vermeulen/64), El Azzouzi (N'Diaye/72), Pascu, Suray, Agrafiotis, Donkor

Meest gelezen

Lees ook

FC Dordrecht geeft zege tegen promoverend Willem II in slotfase uit handen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de KKD-topper tegen Willem II. Door een go...

Deze Dordtenaren brengen WOII-geschiedenis tot leven

Het is dat de originele foto uit 1940 geen kleur heeft, maar anders zou je geloven dat de Duitsers o...

Streekomroep krijgt naam en zoekt verslaggevers

De lokale omroepen in onze regio zijn bezig met het opzetten van een streekomroep, die in 2027 van s...

Deze voetbaltrainer werd vermoord door de nazi's: 'Goed dat we het verhaal nu kennen'

Een informatiebord langs het Árpád Weisz-pad in het Dordtse Weizigtpark vertelt sinds vrijdag het v...

Schipperskind, tegelzetter en spuitgast: de nieuwe burgemeester van Zwijndrecht

Hij groeide op als schipperskind in havendorpje Rozenburg, werd tegelzetter en ging daarna bij de br...

Zet FC Dordrecht de gedoodverfde kampioen een hak?

Er staat een heerlijke wedstrijd voor FC Dordrecht te wachten. De koploper van de Keuken Kampioen Di...