Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht geeft zege tegen promoverend Willem II in slotfase uit handen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de KKD-topper tegen Willem II. Door een goal van Shiloh 't Zand leek de thuisploeg onderweg naar een knappe zege, maar de promoverende Tilburgers kwamen in blessuretijd toch nog tot 1-1.
Corrado Francke | 4 mei 2024 00:18 | Aangepast op 4 mei 2024 00:18
De avond in het M-Scores Stadion begon feestelijk, want Michele Santoni en Luca Plogmann kregen een Bronzen Schild uitgereikt als beste trainer en beste doelman van de vierde periode.

Taaie tegenstander
Eenmaal aan de wedstrijd begonnen bleek dat beide ploegen stuitten op een taaie tegenstander. In Dordts balbezit wachtte Willem II op eigen helft terwijl de Brabanders aanvallend lange tijd geen vuist konden maken. Pogingen van Tilburgers Nick Doodeman (naast) en Jeredy Hilterman (over) waren de twee spaarzame hoogtepuntjes in de eerste twintig minuten.

Waar een week eerder tegen SC Cambuur de opponent doeltreffend was uit de eerste serieuze kans, deed FC Dordrecht dat nu zelf. Uit een ingestudeerde corner belandde de bal bij Shiloh 't Zand, die niet aarzelde en knap in de linkerhoek schoot: 1-0.

Wankelend Willem II
Het bracht Willem II, de laatste weken al wat wankelend, nóg meer aan het twijfelen. Want amper vijf minuten na de openingsgoal kreeg FC Dordrecht een uitgelezen kans op de tweede treffer. Dylan Mbayo ging alleen met de bal af op Joshua Smits, maar schoot tegen het lichaam van de doelman.

Onder toeziend oog van burgemeesters Wouter Kolff (Dordrecht) en Theo Weterings (Tilburg) begon de tweede helft met een enorme kans voor de 'Tricolores'. In kansrijke positie werd Hilterman op het allerlaatste moment van de bal gezet door Ruben Kluivert. Volgens arbiter Jeroen Manschot op reglementaire wijze, want de scheids wuifde Tilburgs protest resoluut weg.

Bijna de 2-0
Aan de overkant werd de voorsprong bijna verdubbeld. Na een prima aanval raakte Korede Osundina de paal in een poging het beslissende zetje te geven. De Dordtse invaller en ex-Willem II'er Jari Schuurman waagde even later een poging, die een meter naast het doel van Smits belandde.

Een kwartier voor tijd leek het toch mis te gaan voor de thuisclub. Rechtsback Léo Seydoux werkte Rob Nizet naar de grond in eigen doelgebied, waarna Manschot resoluut naar de penaltystip wees. Toch volgde een vreugde-explosie aan de Krommedijk, want de inzet van Hilterman werd knap gekeerd door Plogmann, die zich daarmee tot held in eigen stadion kroonde.

Spanning in de slotfase
In de slotfase kende FC Dordrecht nog wat hachelijke momenten. Waar Plogmann in eerste instantie redde op een Tilburgse kopkans, had Raffael Behounek de gelijkmaker op de schoen. De verdediger schoot echter op miraculeuze wijze huizenhoog over.

In de liefst zes minuten durende blessuretijd werd er tóch nog gescoord. Willem II-invaller Michael de Leeuw zorgde voor een Tilburgse terugkeer in de eredivisie met een rake knal: 1-1. Daarmee kende de wedstrijd voor FC Dordrecht een zure afloop en konden de Brabanders als eerste KKD-promovendus flink feestvieren.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux, Kluivert, Van der Avert, Hilton; Receveur (Schuurman/58), 't Zand (Shein/58), Suray; Mbayo (Bronkhorst/75), Osundina (Smolarczyk/82), Sebaoui

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Kortstondige stroomstoring treft 30.000 huishoudens in de Drechtsteden

Ylva Verbeek | Redactie Streek 56 | 10 jun 2024 10:41

A16 dicht na ernstig ongeluk, traumahelikopter landt op snelweg

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 7 jun 2024 15:57

Lees ook

Samba aan de Krommedijk? FC Dordrecht haalt Braziliaanse middenvelder

Igor Daniel da Silva is de nieuwste aanwinst van FC Dordrecht. De 20-jarige Braziliaan komt over van...

Waarom FC Dordrecht voor Melvin Boel kiest als nieuwe hoofdtrainer

Er waren meerdere kandidaten, maar de keuze voor Melvin Boel als nieuwe trainer van FC Dordrecht was...

Melvin Boel volgt Michele Santoni op als trainer FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft in Melvin Boel de nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 37-jarige oefenmeester komt ov...

Santoni verlaat FC Dordrecht voor trainersklus in thuisland

Na drie seizoenen komt er een eind aan de samenwerking tussen Michele Santoni en FC Dordrecht, zo me...

FC Dordrecht versterkt zich met Feyenoord-jeugdproduct Sem Valk

FC Dordrecht heeft met Sem Valk de tweede aanwinst in aanloop naar komend seizoen gepresenteerd. De ...

FC Dordrecht haalt met Dean Zandbergen een nieuwe spits in huis

FC Dordrecht heeft dinsdag de eerste nieuweling in aanloop naar volgend seizoen gepresenteerd. Het g...