Dronken bestuurder van peperdure Porsche verstopt zich in Dordrecht

16 oktober 2020 13:47

De eenheid Verkeerspolitie Rotterdam had woensdagavond een leuke vangst: op de A16 van Rotterdam richting Breda kreeg een motoragent een Porsche in het vizier die met 210km/u over de weg vloog, en dacht te kunnen ontsnappen. Dat liep even anders.

pt>

De agent gaf de bestuurder van de Porsche een volgteken en nam voor de Drechttunnel de afslag Zwijndrecht toen hij zag dat de auto ruim 200 km/u reed. De bestuurder leek deze op te volgen, maar schoot met hoge snelheid de tunnel in, vertelt de agent op de Facebookpagina van de Verkeerspolitie.

Hij was de peperdure auto even kwijt en besloot te gokken dat deze de afslag Dordrecht net na de Drechttunnel genomen had. “Bovenaan de afrit zie ik nog net iets achter een gebouw verdwijnen. Daar aangekomen zie ik de Porsche achter een container parkeren en de lichten doven.”

De bestuurder stapte uit en kreeg van de agent vijf bekeuringen. Niet alleen had de man veel te hard gereden, hij bleek ook te veel te hebben gedronken en had tijdens zijn vlucht een ANWB-paaltje, een lantaarnpaal en een elektriciteitskast omver gereden.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij krijgt een onderzoek rijvaardigheid bij het CBR. Rijkswaterstaat doet aangifte van de schade, deze wordt op de bestuurder verhaald.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)