Duurzaamheidsfabriek helpt bij productie toonbankdisplays

30 maart 2020 11:09

Het Da Vinci College is Nedco uit Nieuwerkerk aan den IJssel te hulp geschoten. Het bedrijf maakt displays van kunststof die normaal gesproken gebruikt worden voor het presenteren van foldermateriaal.

Met de uitbraak van corona bedacht de ondernemer dat het display ook goed gebruikt kon worden om kassa- en receptiemedewerkers te beschermen. En dat bleek een groot succes.

Zo'n groot succes zelfs dat het bedrijf de productie niet meer aankon. Na een oproep op social media dat Nedco de schermen tegen kostprijs kon leveren, liep het storm en ze hadden maar materiaal voor zo'n 100 exemplaren.  Daarnaast werkt de onderneming met veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar die vaak kwetsbare groep zit nu veelal thuis, laat Nedco weten. Contact met het Da Vinci college bood uitkomst.

In de Duurzaamheidsfabriek staat namelijk een waterstraalsnijder waarmee nu 32 displays per uur gemaakt kunnen worden. Volgens het Da Vinci College blijft het niet bij deze eenmalige samenwerking; er zijn al plannen voor de toekomst. "Het bedrijf krijgt bijvoorbeeld vaak vragen van klanten voor maatwerkproducten, waar ze zelf eigenlijk geen ruimte voor hebben. Voor het beroepsonderwijs kunnen dit soort specifieke vragen juist interessante projecten opleveren. Als over een paar maanden de corona-situatie hopelijk weer onder controle is, worden hierover nadere afspraken gemaakt", laat de school weten.


Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)