Eerste boek Canon van Dordrecht voor dochter burgemeester

18 november 2020 10:56

Burgemeester Wouter Kolff heeft dinsdag het eerste boek van de Canon van Dordrecht overhandigd gekregen. Dit deden de schrijvers van het boek met een speciale reden, zij zijn namelijk van mening dat iedere ‘nieuwe’ Dordtenaar het boekje moet hebben om zo de geschiedenis van de stad te leren kennen. Daarom was dit eerste exemplaar speciaal voor de dochter van Kolff.

Dochter Beaudine van bijna 1 jaar, is de eerst geboren Dordtse in het gezin van Kolff. De Canon werd coronaproof via een vishengel overhandigd. Dit was naar voorbeeld van de interviews van journalist Frits Baarda tijdens de eerste coronagolf. Toen interviewde hij medebewoners in de Hoge Nieuwstraat met een hengel waar zijn microfoon aanhing.

Baarda schreef hiermee het venster ‘2020’ voor de Canon van Dordrecht. Hierin staat het levensverhaal van de uit Marokko afkomstige Rkia Doubli, een hoogbejaarde vrouw die al bijna vijftig jaar in de straat woont.

De Canon van Dordrecht is een lijst met vijftig vensters die chronologisch een samenvatting geeft van de Dordtse geschiedenis. Het boekje is nu verkrijgbaar in de lokale boekenwinkels en bij het VVV kantoor voor 7,95 euro.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)