Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht geeft voorsprong pijnlijk weg en verliest regioderby van Excelsior

FC Dordrecht heeft de regioderby tegen Excelsior verloren. De Schapenkoppen kwamen vrijdagavond in het Van Donge & De Roo stadion op voorsprong, maar in de tweede helft kwam de thuisclub na pijnlijke Dordtse fouten langszij: 3-1.
Corrado Francke | 10 september 2021 21:51 | Aangepast op 10 september 2021 21:51
Hoofdtrainer Michele Santoni voerde in zijn elftal twee wijzigingen door. Seydine N’Diaye stond in de basiself in plaats van Jop van der Avert, terwijl Alessio Miceli de kans kreeg en de afgelopen weken ongelukkig spelende Pascu op de bank plaatsnam.


Gouden Gids Divisie

Wie de datum zoekt waarop de Dordtenaren voor de laatste keer in Kralingen wonnen, moet terug naar de tijd van de Gouden Gids Divisie. Met voormalig profclubs Haarlem, AGOVV Apeldoorn en Veendam nog in de competitie waren de Schapenkoppen in februari 2006 met 0-1 te sterk voor Excelsior – op dat moment koploper.


De Dordtenaren leken vanaf de aftrap geduldig en zagen de Rotterdammers het meest aan de bal in de openingsfase. Toch kwam het eerste gevaar van de bezoekers: Nikolas Agrafiotis schoot over en Miceli kreeg een kans vanaf de rand van het zestienmetergebied, maar raakte meer lucht dan bal.


In een nog niet spectaculair baltempo bleef het kansenaantal gering. Excelsior-spits Reuven Niemeijer kon een strakke voorzet van de zijkant niet binnenglijden, rechtsback Siebe Horemans vond even later de vuisten van Bossin.


Dordrecht op voorsprong

De groenwitten loerden op een kansje en zagen Stijn Meijer vanaf de zijkant een voorzet op maat afleveren. Jari Schuurman liet de bal lopen, spits Agrafiotis tekende eenvoudig voor de 0-1. Daarmee zorgde hij voor een toename van steun van de ongeveer 175 meegereisde supporters.


Een kwartier voor rust had Dordrecht de tweede moeten maken. Een botsing in de Excelsior-defensie zorgde voor een leeg doel, maar zowel Agrafiotis als Meijer wist het net niet te vinden. De thuisclub werd voor rust nog wel gevaarlijk, maar in tegenstelling tot het met 0-1 verloren duel tegen VVV afgelopen week hield Bossin de nul tot het rustsignaal.


Excelsior goed uit de kleedkamer

Met twee wissels in de ploeg was Excelsior gebrand om na rust druk te zetten op de Schapenkoppen. Daar slaagde de ploeg meteen in: Tim Hölscher verspeelde op pijnlijke wijze de bal, Marouan Azarkan profiteerde met een prachtig schot in de bovenhoek en zette zijn ploeg daarmee op gelijke hoogte.


Het geloof en creativiteit kwamen door de vlugge gelijkmaker terug bij de gastheren. Dordrecht kwam goed weg toen Seydine N’Diaye de bal tegen de hand leek te krijgen, maar scheidsrechter Robin Gansner wuifde Rotterdams protest resoluut weg.


Klap

Toch leken de bezoekers de vlugge gelijkmaker maar niet te kunnen verwerken. De feestvreugde werd alsmaar minder toen Julian Baas na een goede aanval zijn ploeg op een 2-1 voorsprong schoot.


Excelsior had na zeventig minuten de genadeklap uit kunnen delen, maar de lat bespaarde Dordrecht meer leed. Met drie wissels probeerde trainer Santoni weer op gelijke hoogte te komen, maar tevergeefs. Het geloof op een punt vloeide langzaam maar zeker weg bij de bezoekers en ondanks een slotoffensief lukte het de Dordtenaren niet meer de gelijkmaker binnen te schieten.

Het slotakkoord vond plaats aan de overzijde van het veld toen Thijs Dallinga in blessuretijd de beslisser binnentikte voor Excelsior: 3-1.

Bekijk hier de reactie van hoofdtrainer Michele Santoni en middenvelder Jari Schuurman:

Meest gelezen

Lees ook

Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid gaat testen met elektrische ambulance

Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid gaat vanaf 1 september proefdraaien met een elektrische ambulance....

FC Dordrecht wil feestend Willem II achterna: 'We draaien fantastisch'

FC Dordrecht slikte vrijdag tegen Willem II een late tegentreffer (1-1) en dat zorgde voor teleurges...

FC Dordrecht geeft zege tegen promoverend Willem II in slotfase uit handen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de KKD-topper tegen Willem II. Door een go...

Deze Dordtenaren brengen WOII-geschiedenis tot leven

Het is dat de originele foto uit 1940 geen kleur heeft, maar anders zou je geloven dat de Duitsers o...

Streekomroep krijgt naam en zoekt verslaggevers

De lokale omroepen in onze regio zijn bezig met het opzetten van een streekomroep, die in 2027 van s...

Deze voetbaltrainer werd vermoord door de nazi's: 'Goed dat we het verhaal nu kennen'

Een informatiebord langs het Árpád Weisz-pad in het Dordtse Weizigtpark vertelt sinds vrijdag het v...