Gemeente boos over rapport Rekenkamercommissie

17 november 2017 13:00

De gemeente Dordrecht kan zich niet in de redenatie van het rapport van de Rekenkamercommisie vinden over externe inhuur. Volgens dat rapport huurde de gemeente in 2017 voor bijna 5 miljoen euro meer dan in 2013 externen in.

Volgens woordvoerder Mark Benjamin kloppen de getallen wel, maar de onderbouwing niet. "De gemeente huurt inderdaad externen in, zij worden ingezet op posities waar door andere ontwikkelingen op dat moment niemand kan worden aangenomen. Denk daarin bijvoorbeeld aan de (mogelijke) privatiseringen van Toezicht en de Essenhof."

Woensdagmiddag kwam het rapport van de Rekenkamercommissie uit waarin geconstateerd werd dat de gemeente vrijwel geen idee heeft wat er aan externen wordt ingehuurd en hoeveel dat kost. Dat zou komen doordat afdelingsmanagers van de gemeente een grote mate van vrijheid hebben bij het bepalen hoe en door wie een bepaalde opgave wordt opgelost. 


Zolang de afdelingen binnen hun budget blijven kunnen ze veelal zelf bepalen wat er gebeurt. Dat zou de voornaamste reden zijn dat het overzicht ontbreekt.

Wethouder Piet Sleeking geeft zaterdagochtend tussen 10:00 uur en 12:00 uur in Studio de Witt op Drechtstad FM meer tekst en uitleg over de externe inhuur van de gemeente.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)