Gemeente geeft opdracht tot bouw duurzame stadswijk met 720 woningen

29 mei 2020 12:14

De gemeente heeft opdracht gegeven om in Middenzone Gezondheidspark een duurzame wijk te ontwikkelen. Na een selectieprocedure gaat de opdracht definitief naar Ballast Nedam Development. De beoordelingscommissie zegt op basis van prijs en kwaliteit te hebben gekozen voor dit bedrijf.

Het moet een uniek woongebied worden met een groene omgeving, naar een ontwerp van Rijnboutt.
De Middenzone is het gebied tussen het Albert Schweitzerziekenhuis en de Sportboulevard. Juist de nabijheid van het ziekenhuis en de sportfaciliteiten vormen een natuurlijke aanleiding en sterkt de visie om een gebied te realiseren waarbij gezond leven de rode draad vormt, aldus de gemeente.

Het plan voor de nieuwe wijk telt zo’n 720 woningen, uiteenlopend van sociale huur, middeldure huur, vrije sector huur tot koopappartementen in diverse prijscategorieën. Naast woningen is er in het plan ook ruimte voor commerciële en ondersteunende functies, en wordt de bestaande parkeergarage uitgebreid.

De routes naar de Sportboulevard, het ziekenhuis en de parkeergarage zijn zorgvuldig ingepast. Het toepassen van o.a. neststenen in de gevels voor vogels en zoogdieren, zonnepanelen, elektrische deelauto’s en een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners, moet de Middenzone aansluiten op de toekomst.

Wethouder Piet Sleeking: “Als gemeente staan we voor een grote bouwopgave van 4000 woningen. Het gaat niet alleen om aantallen, maar ook om kwaliteit en duurzaamheid. De ontwikkeling van Middenzone Gezondheidspark is een belangrijke stap. Het plan van Ballast Nedam Development laat op aansprekende wijze zien dat dit uitstekend ingevuld kan worden op een manier die bijdraagt aan gezonde verstedelijking.”

Onno Dwars, directeur van Ballast Nedam Development: “De Middenzone Gezondheidspark is een opgave die naadloos aansluit bij onze visie op gezond stedelijk leven. We kijken er naar uit om deze ambitie voor de gemeenschap in Dordrecht te gaan realiseren de komende jaren.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)