Gemeente wil inwoners met schulden eerder in beeld krijgen

29 juni 2020 14:56

Het project 'Vroeg Eropaf', dat mensen met een beginnende betalingsachterstand hulp biedt, wordt uitgebreid. De gemeente hechten hier veel belang aan omdat na de zomer een golf van hulpvragen van mensen met schulden wordt verwacht.

Nu loopt het project alleen nog in Crabbehof, Wielwijk en Krispijn. Vanaf 1 juli wordt dit uitgebreid naar heel Dordt. "Met het project krijgen we inwoners met een betalingsachterstand al vroeg in beeld en kan de gemeente op tijd hulp aanbieden waardoor veel problemen en kosten voorkomen kunnen worden", legt wethouder Peter Heijkoop uit.

Wanneer iemand een betalingsachterstand heeft in de huur, de zorgverzekering of het waterbedrijf ontvangt de gemeente een melding van één van de signaalpartners; Coöperatie VGZ, Zilveren Kruis, Evides Waterbedrijf en Trivire. Vanaf juli 2020 komt Gemeentebelastingen erbij.

Het stedelijk vroegsignaleringsteam van het Sociaal Wijkteam neemt dan contact op met de inwoner. Dit betekent dat de medewerkers contact zoeken met inwoners, zonder dat zij zelf aan de bel hebben getrokken. Samen kijken ze naar wat er nodig is om de betalingsachterstand onder controle te krijgen.

Het project is onderdeel van het programma ‘Samen tegen Armoede’ dat de gemeente samen met kerken en andere maatschappelijke partners in de stad heeft opgesteld om armoede en schulden te bestrijden.

Item: 12 februari 2020

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)