Gemeente wil wéér Het Werfje in Park Merwestein verkopen

15 september 2020 15:25

"Waar eindigt het, vragen wij ons af. Het is doodzonde, om een stuk van het park weer te verkopen." begint Nico Einholz, secretaris van Stichting Park Merwestein. Al een aantal jaar is er gedoe rondom Het Werfje, het huisje dat in Park Merwestein staat. De gemeente wil het verkopen, zonder dat het bestuur weet wat er voor terug komt.

"Daar zijn we sowieso al niet voor. Je hebt het dan over een afgestoten stuk park en dat willen we voorkomen. De rol die het nu heeft, als uitvalsbasis voor Stadsbeheer, dat bevalt ons en de bewoners prima."

Josephine Eestermans vult aan: "Zeker in deze tijd, tijdens corona, is het fijn dat het stukje grond nog van het park is en hopelijk van het park blijft. Veel mensen gingen naar buiten om te picknicken of kinderen om spelen."

Tijdens de crisis heeft de stichting veel positieven geluiden gehoord over de gebruik van het park. Nico Einholz is verbaasd over de aangekondigde verkoop. "En er wordt juist gesproken over meer groen in de stad, dan is het heel vreemd dat daar een stuk van afgehakt wordt. En ineens begint het weer te spelen en zijn we weer in gesprek geraakt met de gemeente, maar daar zijn we niks wijzer van geworden."

De stichting wil graag in gesprek met de gemeente om te kijken of er voorkomen kan worden om Het Werfje te verkopen. De gemeente was maandag en dinsdag niet in de mogelijkheid om te reageren op de situatie.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)