Dordrecht, Netherlands

Gemeentebestuur gaat toch in gesprek met ontwikkelaar over exploitant parkeergarage

Het gemeentebestuur wil toch gaan kijken of ze het gesprek aan kunnen gaan met ontwikkelaar Ballast Nedam over de parkeergarage bij het ziekenhuis en de Sportboulevard. Dit was na aanvraag van meerdere partijen bij de gemeenteraadscommissie van woensdag, die vinden dat de parkeerkosten veel te hoog worden voor de medewerkers.
Emma Meijer | 24 september 2020 13:36 | Aangepast op 24 september 2020 13:36
Ontwikkelaar Ballast Nedam gaat ‘de Middenzone’, zoals het gebied tussen het ziekenhuis en de Sportboulevard genoemd wordt, voorzien van 720 woningen en de bestaande parkeergarage uitbreiden. De parkeergarage moet beheerd worden door een commerciële exploitant.

Overname

De SP heeft samen met de VSP gevraagd of het College van Burgemeester en Wethouders wil gaan praten met aannemer Ballast Nedam, om te kijken of de gemeente de parkeergarage kan overnemen na voltooiing. “In eerste instantie wilde het college dit niet doen, dit had te maken met overeenkomsten die de gemeente al had gemaakt met de aannemer", vertelt fractievoorzitter Ronald Portier van SP. Het College is bang dat dit kan leiden tot schadeclaims van de projectontwikkelaar.

Monopoliepositie

Na de aanvraag van de partijen gaat het College toch kijken of ze het gesprek aan kunnen gaan met de aannemer, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. De SP ziet liever de parkeergarage in handen van de gemeente. “De commerciële exploitant krijgt anders een monopoliepositie. Want er zijn 1500 parkeerplekken nodig en niet al die mensen kunnen ergens anders parkeren omdat ze de parkeergarage te duur vinden.”


Handtekeningen

In het contract met de ontwikkelaar staat nu dat de tarieven vier euro per dag worden. “Dat kan een medewerker tot 1000 euro per jaar gaan kosten. Wij willen dat het tarief niet hoger wordt dan dat het nu is.” Ook het Albert Schweitzer-personeel is het daar mee eens. Zij overhandigde Burgemeester Wouter Kolff afgelopen dinsdagmiddag 2000 handtekeningen.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis liet op Twitter weten, blij te zijn met de voorlopige uitkomst en bedankt daarvoor de politieke partijen die zich hebben ingezet voor de parkeergarage. Het ziekenhuis hoopt op een serieus gedegen onderzoek.

Lees ook

Schietpartij Stationsplein: neppistool gebruikt

Bij de schietpartij op het Stationsplein in Dordrecht is geen echt vuurwapen gebruikt, maar een nepp...

Zorg voor zieke ouder of vriend: Da Vinci College helpt mantelzorgers

Hoe kun je iemand in en uit bed helpen, zonder dat je jezelf vertild? Deze en andere tips geven stud...

Vrijdag in Op Pad Met Ad: Marije Schnabel over 4 mei en eenling politiek

Ze is een duizendpoot, Marije Schnabel van de Dordtse PvdA. Als eenling vertegenwoordigt ze het soci...

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Het is een traditie dat op de dag voor Koningsdag mensen, die zich op een bijzondere manier hebben i...

Terugkijken: kinderen genieten van zonnige Koningsspelen

Onder een heerlijk lentezonnetje hebben honderden kinderen meegedaan aan de Koningsspelen 2024. Op b...

Waar is wat te doen tijdens Koningsdag, je leest het hier!

Heb je de oranjespullen al klaarliggen, maar nog niets op de planning? Hier een overzicht van de act...