Getroffen horeca-ondernemers krijgen cursus aangeboden door gemeente

12 juli 2021 16:33

“Zet nooit een Euro-teken in je menukaart.” Dit en nog veel meer tips kregen enkele Dordtse horeca-ondernemers voorgeschoteld van adviseur Petra Venekamp. Zij mogen een cursus volgen als één van de tegemoetkomingen vanuit de gemeente.

Dordrecht helpt de ondernemers verder met het toestaan van grotere terrassen, een gesprek met een adviesbureau en de vermindering van lokale lasten. Maandagochtend kreeg een aantal medewerkers training in Restaurant Leo in het Leerpark. Alex Verburg van Restaurant Post is er blij mee. “Het is creatief om het op deze manier in te zetten.”

Ook wethouder Maarten Burggraaf volgde de cursus maandag. “We zien dat de horeca-ondernemers het moeilijk hebben. Met deze optie kwamen zij zelf. Hun personeel heeft een tijd niet kunnen werken en er is veel nieuw personeel. Het zou mooi zijn als zij wat kennis bijgebracht krijgen.”

Venekamp geeft de medewerkers maandag talloze tips voor de menukaart. “Hier zit een hele psychologie achter. Het gaat er niet alleen om wat je op de kaart zet, maar ook waar en hoe.” Het Euro-teken is zo'n tip. “Dit scheelt 10 procent in de omzet. Gasten weten toch wel dat ze af moeten rekenen, maar in je hersens gaat een pijnprikkel af als je dit teken ziet.”

Ook voor Burggraaf en Verburg zaten er bruikbare dingen tussen. “Dat je vooral niet te veel dingen op de kaart moet hebben. We kunnen maar zeven opties aan,” zegt de wethouder. “Het gebruik van kleuren en welke plek op het kaart het meest gelezen wordt,” vertelt Verburg.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)