Gezocht: kleding met bijzondere herinneringen voor 'ReShare your Memories'

07 april 2021 14:30

In de aanloop naar de Week van het Tweedehands Textiel zamelt de ReShare Store op de Voorstraat kleding in met een verhaal. Mensen die kleding doneren, wordt gevraagd een herinnering aan het kledingstuk op een aangehecht kaartje te schrijven. De koper krijgt dus wat geschiedenis mee van het kledingstuk. Het doel? Meer mensen enthousiast maken over tweedehands kleding.

En dat is hard nodig, want er wordt ontzettend veel kleding weggegooid. Onder de noemer ‘Reshare your Memories’ probeert de Reshare Store dus te zorgen dat meer mensen kiezen voor een tweedehands kledingstuk. En wat wordt er dan zoal ingeleverd en op die kaartjes geschreven? Marij levert een rok in met een grote rode double decker bus erop: “Deze rok heb ik gedragen toen ik in Londen was met mijn tantes en mijn nichtjes. Een aantal van hen wilden naar musea, maar anderen wilden shoppen. En ik ging mee!”

Marij vindt het leuk om kleding te doneren, maar winkelt ook zeer regelmatig bij de Reshare Store. De actie vindt ze dan ook een geweldig idee: “Ik zou het leuk vinden als ik ook een kledingstuk koop met een herinneringskaartje eraan. Dan zou ik het toch met meer trots dragen denk ik, het is een leuk concept, net als de hele winkel. Je helpt je medemens, je recyclet, en je hebt een uniek kledingstuk.”

Het inleveren van kledingstukken met een herinneringskaartje is mogelijk tot en met 19 april. De Week van Tweedehands Textiel vindt plaats van 20 t/m 27 april.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)