GGD Zuid-Holland Zuid waarschuwt voor oplichters coronavaccinaties

27 januari 2021 11:57

De GGD Zuid-Holland Zuid heeft berichten ontvangen dat ouderen in de regio worden gebeld door mensen die zich voordoen als medewerker van de GGD. Deze mensen proberen een afspraak te maken voor een vaccinatie aan huis. De GGD benadrukt dat dit niet klopt.

De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om dit te doen. Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen deze week een uitnodiging per brief van het RIVM voor de coronavaccinatie. Mensen vanaf 90 jaar worden persoonlijk benaderd door hun eigen huisarts.

Ouderen die nog mobiel zijn moeten zelf een landelijk nummer bellen voor een afspraak. Zij worden gevaccineerd in de DeetosSnelhal in Dordrecht. Ouderen die niet mobiel zijn worden gevaccineerd door de eigen huisarts zodra dit kan.

Wie dus gebeld wordt door een GGD-medewerker voor een thuisvaccinatie wordt op het hart gedrukt hier niet op in te gaan en de politie te bellen, om oplichting te voorkomen. Voor het vaccineren hoeft geen geld te worden betaald.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)