Graffitikunstwerk voor Vogelbuurt

18 december 2020 12:37

Vogelbuurtbewoner en kunstenaar Albert Zwaan heeft voor de buurt een schilderij gemaakt. Het werk heet V-buurt, en is tot eind februari te zien op de zijgevel van G-KA bakkerij aan het Vogelplein.

Zwaan is trots op het kunstwerk, dat het uitzicht vanuit zijn eigen raam verbeeldt. "Het is een beetje zoals vroeger, alsof ik weer een graffiti kunstwerk presenteer in de openbare ruimte."

De invulling van de vitrine is een initiatief van cultureel ondernemer Lotti Hesper namens Broedplaats Het Vogelnest. Daarna geeft Zwaan het stokje door aan twee van zijn schildersleerlingen. Ook is er nog ruimte voor andere exposanten.

Volgens Zwaan doet het werk een beetje denken aan werk van Matisse. "Een zwart-wit goauche schets met sterren, die ik eerder dit jaar heb gemaakt, is het uitgangspunt geweest voor dit schilderij.” Na afloop van de expositie in deze vitrine wil de kunstnaar het schilderij V-Buurt veilen en de opbrengt aan de Vogelnest schenken voor nieuwe kunstprojecten in de buurt.

Kunstenaar Albert Zwaan (1969) kwam in 1976 met zijn ouders in de Vogelbuurt wonen, zijn vader werkte in het Enecokantoor op de Noordendijk. Destijds werd de buurt hoofdzakelijk bewoond door werknemers van scheepswerf de Biesbosch, het GEB, Lips en Dupont. Zwaan werd opgeleid tot schilder en etser aan de academie van Breda. "Tot op heden produceer ik schilderijen en tekeningen. Naast het kunstenaarschap ben ik schilderdocent in mijn eigen atelier met zo'n 25 leerlingen. Ik vind het leuk dat Het Vogelnest mij heeft uitgenodigd, om aan dit vitrineproject mee te doen.”


Foto: Lotti Hesper

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)