Gratis deelauto proberen? Tijdens de Europese Mobiliteitsweek kan dat

20 september 2021 16:44

Ze staan op dertien plekken in Dordrecht: de rode deelauto's van het bedrijf Greenwheels. Wie er nog nooit gebruik van heeft gemaakt, kan nu - tijdens de Europese Mobiliteitsweek - zijn kans pakken en ook meteen bijdragen aan een beter milieu.

Tijdens deze Mobiliteitsweek, tot en met komende woensdag, wordt duurzame mobiliteit in heel Europa op de kaart gezet. In Nederland wordt dit gecoördineerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in samenwerking met gemeenten en organisaties. Omdat Greenwheels het belangrijk vindt iedereen kennis te laten maken met deelvervoer, ontvangen nieuwe gebruikers deze week een voucher van twintig euro die ze tot het eind van het jaar kunnen inzetten.

Het gebruiken van deelauto's heeft volgens directeur Andrew Berkhout een positief effect op het milieu. "In de gemeente Dordrecht zien we de vraag naar deelauto's al groeien. Maar hoe meer mensen kiezen voor een deelauto, hoe schoner de lucht en hoe minder CO2-uitstoot. Dat hopen we in deze week extra te stimuleren."

Minder auto's, meer groen
"Gemiddeld worden er elf auto's minder in de wijk gezien als wij een Greenwheels-auto plaatsen. Die ruimte kan weer anders ingedeeld worden, meer groen op straat bijvoorbeeld", zegt accountmanager Martijn van der Valk.

Aanmelden bij Greenwheels kan gratis wanneer je er slechts soms gebruik van maakt. Rijd je vaker, dan betaal je maandelijks een vast bedrag en worden de variabele kosten (per uur en per kilometer) lager. Als je geregistreerd bent, is het een kwestie van online reserveren en de auto na gebruik weer netjes op de juiste plek terugzetten.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)