Groot graffitikunstproject bij Zwijndrechtse brug van start

10 augustus 2020 15:24

Afgelopen zondag nam een flink aantal graffitikunstenaars de pijlers van de Zwijndrechtse brug onder handen. Dat doen ze natuurlijk wel vaker, maar dit keer in het kader van internationaal straatkunstfestival Meeting Of Styles.

Alle pijlers tussen de afslag A16 en Wilgenbos zijn de afgelopen tijd vast in de grondverf gezet voor het festival, vertelt Moigan Irvani namens de gemeente. “We wilden dit al langer, en om nu deze artiesten de kans en plek te geven hun creativiteit kwijt te kunnen, is bijna als een droom die uitkomt.” Andere bruggen vallen niet onder het festival, benadrukt ze.

De make-over van de brugpilaren is de Nederlandse editie van het internationale straatkunstfestival Meeting of Styles. 60 lokale, nationale en internationale kunstenaars werken samen aan het kunstwerk. Met verschillende kunststijlen per pilaar werken zij het thema Visions of Future uit. Het kunstproject valt onder Project Spoorzone, en is onderdeel van deelproject Onder de bruggen van de aanpak Dordtse Mijl. Daarin worden jongeren uit de skatescene betrokken bij de renovatie van het gebied onder de brug.

Graffitikunstenaar Sammie Schakel is blij met het project onder de brug: “De pijlers worden natuurlijk al jaren zoals het hoort illegaal beschilderd, maar nu gebeurt dat legaal met een aantal artiesten die we hebben uitgenodigd om kunst te komen maken. Er is zelfs een iconisch stuk graffiti-art dat we gaan renoveren, omdat het zo bekend is binnen onze scene.”

Het thema van het festival, Visions of Future, is leidend, legt Sammie uit. “Artiesten die zich beeldend uiten hebben houvast aan het thema. Meer is het ook niet, we sturen ze niet in wat ze maken. Er zijn natuurlijk wel dingen die niet kunnen en mogen, maar dat gaat altijd goed. Er komen vooral supertoffe samenwerkingen uit eigenlijk.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)