Kantine GSC/ODS plots dicht

11 juli 2019 19:14

Het bestuur van voetbalvereniging GSC/ODS heeft de kantine sinds deze week gesloten. Aanleiding daarvoor zijn problemen met de drank- en terrasvergunninng van de club aan de Nieuw Noordpolderweg.

Dat betekent dat er op dit moment geen drankje gedronken of versnapering gegeten mag worden in de kantine of op het terras. De club wist dat er een nieuwe vergunning moest komen, maar niet dat de huidige was ingetrokken. Dat kwam naar voren tijdens een bezoek van twee Handhavers, vorige week donderdag.

Illegaal

"In mei zijn hier een aantal dames van de Omgevingsdienst geweest om de eisen die in de nieuwe vergunning gesteld zijn toe te lichten en te kijken wat er nog moest gebeuren", vertelt voorzitter Thom van Ewijk. "Het blijkt dat sinds mei de vergunning ook stopgezet is. Dus draaiden we in feite al een paar maanden illegaal, terwijl wij dat niet wisten. Daar waren wij niet van op de hoogte."

De problemen zijn volgens de club ontstaan, omdat de huidige vergunning op naam staat van een van de verenigingen die in het huidige GSC/ODS is gefuseerd: Merweboys. "Je moet als bestuurder kennelijk weten, dat iedere keer als je fuseer de vergunning opnieuw aangevraagd moet worden. Terwijl er hier inhoudelijk in de kantine niets veranderd is."

Geen vergunning

Volgens de Omgevingsdienst heeft de club helemaal geen vergunning gehad en is de aanvraag pas in februari van dit jaar ingediend. "Daarbij ontbraken belangrijke gegevens", legt Monique van der Harg van de Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid uit.

"Zoals bijvoorbeeld een definitieve plattegrond en gegevens van mechanische ventilatie. Wij hebben ze daarover geïnformeerd wat er ontbrak en geïnformeerd wat de consequenties zijn als zij niet tijdig die informatie zouden inleveren."

Acht weken
Als er informatie ontbreekt kan een aanvraag buiten behandeling worden gesteld en moet de aanvraag in zijn geheel opnieuw worden ingediend.

Begin deze week heeft de voetbalvereniging een nieuwe aanvraag ingediend. Het is onbekend wanneer de kantine weer open kan en er weer geproost kan worden. De aanvraag van een vergunning duurt gemiddeld acht weken.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)