Kijkje in de Dordtse monumenten

14 september 2021 17:30

Het hele weekend stond in het teken van Open Monumentendag. Onze verslaggever Fokko van der Straaten is naar enkele monumenten gaan kijken.

Het thema van dit jaar was ‘Mijn monument is jouw monument’. Er waren ruim 25 monumenten gratis te bezoeken. Verslaggever Fokko bezocht drie monumenten: het stationsgebouw, het atelier aan de Wijnstraat 119 en in dezelfde straat de voormalige Bonifatiuskerk uit 1822.

De binnenkant van het stationsgebouw en de Bonifatiuskerk bekijken, was dit jaar geen optie: de kerk wordt verbouwd en bepaalde kamers in het station zijn te gevaarlijk om doorheen te lopen.

Er waren wel creatieve oplossingen bedacht. Voor beide gebouwen stond een scherm dat foto’s toonde van de binnenkant. Naast het scherm stond iemand die op een leuke manier over de geschiedenis van het gebouw vertelde.

In het atelier van Rinus Blommaert kon je wél naar binnen. Het gebouw was vroeger een Rooms-Katholieke jongensschool. Tegenwoordig maakt Blommaert er schilderijen. “Gisteren heb ik de eerste uren gewoon nog wat kunnen werken, want er waren niet veel mensen” vertelt de kunstenaar. “Pas na de middag waren er wat meer mensen.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)