Kolff: 'beleid rondom afsluiten natuurgebieden niet aanpassen'

22 mei 2020 17:34

Het was zo druk op sommige plekken in Dordt dat sommige wegen op slot gingen, zoals de weg naar natuurgebied de Merwelanden in Dordrecht. Toch is dat volgens Wouter Kolff geen reden om de werkwijze aan te passen, vertelt hij tegen mediapartner Rijnmond.

"Het is begrijpelijk dat mensen die veel binnen hebben gezeten, bij mooi weer naar buiten willen. Maar het blijft belangrijk om drukte te vermijden en dat ging niet op alle plaatsen. Daarom hebben we die plekken afgesloten."

Preventief
Toch denkt Kolff er niet aan om bepaalde stukken preventief af te sluiten, zoals in de regio Rotterdam-Rijnmond wél gebeurt. "Nadeel van vooraf afsluiten is dat het dan op andere plekken nog drukker wordt", legt Kolff uit.

Ook met Pinksteren blijven de gebieden open, totdat het te druk wordt. "We zitten nu eenmaal in een overgangsperiode, van dat er niets mag naar dat er veel mag. Op een gegeven moment krijgen mensen echt wel door dat het écht geen zin heeft om op zaterdagmiddag om 15:00 uur naar de Merwelanden te gaan als het lekker weer is. Dan is het al te druk."

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)