Kritiek Jan Janssen op opening 800 jaar stad

13 januari 2020 12:38

Jan Janssen, de oud loco-secretaris van Dordrecht, heeft moeite met de manier waarop de opening van de viering van 800 jaar stad op 5 februari wordt georganiseerd. Zo liet hij in zijn nieuwsbrief weten.

Hij stoort zich met name aan het feit dat die opening alleen voor genodigden is en niet voor alle Dordtenaren. De gemeente voert hierop aan dat de capaciteit van Kunstmin beperkt is en het aantal genodigden groot. Want alle aanvragers van subsidie voor een initiatief krijgen een uitnodiging. Janssen vindt dat eerder een bezwaar dan een excuus.

Hij pleit dan ook voor een integrale uitzending van de opening door RTV Dordrecht, zodat alle Dordtenaren ervan kunnen meegenieten. Volgens de gemeente kan dat niet vanwege rechtenkwesties.

Inhoudelijk is er nog niet veel (zeg maar niets…) bekend over het programma. De gemeente geeft aan dat Kunstmin is gevraagd een programma op te stellen. In de ‘wandelgangen’ zijn de reacties zeer gemengd, de één denkt dat het een geweldige happening wordt, de ander gelooft er helemaal niet in.

Janssen trekt een vergelijking met het feest in Rotterdam bij het 650-jarig bestaan van die stad, , en vreest voor een elitair, eenzijdig evenement voor de incrowd.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)