Lezing in Wilhelminakerk door Abdelkader Benali

20 september 2021 11:15

In de Wilhelminakerk wordt dinsdagavond een lezing gehouden ter gelegenheid van de 25ste sterfdag van Henri Nouwen. Het thema is ‘Thuis’ en het wordt gepresenteerd door schrijver en columnist Abdelkader Benali.

Henri Nouwen was een katholieke priester en psycholoog die bekend stond om zijn spirituele werken. Eén van zijn werken is het boek ‘Eindelijk Thuis’. Tijdens de lezing wordt er gezocht naar de huidige betekenis van thuis. Wat betekent het om thuis te zijn in een tijd met mobiele telefoons? Dit soort vragen zullen besproken worden met Abdelkader Benali.

Schrijver Benali is vooral bekend met zijn romans over migratie en hij won in 2003 zelfs de Libris Literatuur Prijs met zijn boek 'De Langverwachte'. Naast zijn schrijfwerk doet hij ook presenteren en geeft hij lezingen. 

De inloop is om 19.30 uur en de lezing start een half uur later. De avond wordt om 22.00 uur afgesloten met een drankje. Alle zitplaatsen zijn inmiddels vergeven. De lezing is nog wel te volgen via de livestream van de Wilhelminakerk.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)