Dordrecht, Netherlands

Louterbloemen alert op vogelgriep: 'super besmettelijk'

Terwijl wij ons allemaal druk maken om het rondzwervende coronavirus, hebben de vogels hele andere zorgen: het vogelgriep virus. Het grijpt snel om zich en heen veroorzaakt vele doden.
Marjolein Vos | 20 januari 2022 14:22 | Aangepast op 20 januari 2022 14:22
Als een vogel besmet raakt met het vogelgriepvirus, krijgt hij last van het zenuwstelsel, wordt hij trager en kan hij niks meer eten. “Het is heel vervelend, maar ook super besmettelijk. Uiteindelijk moeten de meeste vogels het met de dood bekopen”, vertelt Mirjam Addiks, directeur van dierentehuis Louterbloemen.

Direct melden
Mocht je op straat lopen en een dode vogel zien liggen, meldt dit dan direct, zegt Mirjam. “Deze dieren moeten zo snel mogelijk geruimd worden, want het is niet goed dat die dieren daar blijven liggen. Als bijvoorbeeld roofvogels ervan gaan eten, raken ze besmet.” En dat is niet alleen het geval voor vogels, maar ook voor je huisdieren: “Laat je hond of kat niet in de buurt komen van die dode beesten, want ook die huisdieren kunnen besmet raken en erg ziek worden.”

Wij hoeven zich geen zorgen te maken, want de huidige variant is niet besmettelijk voor mensen. “Maar er is wel een besmettelijke variant”, zegt Mirjam. “We moeten dit dus zien te voorkomen dat ook die variant nog rond gaat.”

Lees meer over:

Vogelgriep|Louterbloemen|

Meest gelezen

Kinderstepje en jas gevonden, maar geen kind aangetroffen

Jordy Nijenhuis | 25 jun 2022 21:19

Criminelen plunderen rekening bejaarde man na babbeltruc

Corrado Francke | 27 jun 2022 10:30

Lees ook

Vuuwerkverbod Louterbloemen is 'niet Beter voor Dordt'

De vragen die politieke partij Beter voor Dordt heeft gesteld aan het gemeentebestuur over een vuur...