Meer basisscholen dicht door corona? Wethouder uit zorgen

24 november 2021 15:00

Prinses-Julianaschool in Krispijn liet maandag weten de deuren voor twee weken te sluiten. Dit omdat er teveel coronabesmettingen waren. Wethouder Peter Heijkoop is bang dat meer basisscholen problemen zullen krijgen om hun rooster te maken. Heijkoop: "Dat is echt zorgelijk."

"Op het moment dat leerkrachten massaal uitvallen dan kunnen klassen gewoon niet naar school komen." Volgens de wethouder is dat puur overmacht. Hij geeft aan dat scholen er alles aan doen om wel open te blijven. "Maar ze komen onder druk te staan."

Voor nu kan de gemeente niet veel doen, behalve bij bijvoorbeeld thuisonderwijs laptops aanbieden. Tijdens een eerdere lockdown deden ze dat ook al. De wethouder benadrukt wel dat Dordrecht bezig is om de komende jaren miljoen te investeren in het Dordtse onderwijs, om onder meer het lerarentekort aan te pakken. Dat lost alleen de problemen voor deze periode niet op.

Nieuwe coronamaatregelen
Het demissionair kabinet heeft woensdag, op basis van nieuw OMT-advies, besloten de coronamaatregelen in het onderwijs aan te scherpen. Personeelsleden moeten zich laten testen en thuisblijven tot ze een negatieve uitslag hebben. Dat geldt ook voor leerlingen met klachten, tenzij die onder het snottebellenbeleid vallen. Bovendien mogen externen het schoolgebouw niet meer in.


De wethouder laat nog weten dat er in Krispijn actief wordt geflyerd tegen het vaccineren. Benieuwd wat de wethouder daarover zegt? Bekijk het hier:


Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)