Meer versoepelingen op 26 juni: Dordtenaren vooral blij met afdoen mondkapjes

19 juni 2021 18:10

Op de coronapersconferentie van het demissionair kabinet vrijdagavond was vooral goed nieuws te horen. Dordtenaren zijn daarom blij met de vrijdag aangekondigde versoepelingen. "Hartstikke fijn, terug naar het oude normaal. Of het nieuwe normaal, hoe je het noemen wil", vertelt Ger.

Het niet meer hoeven dragen van het mondkapje in onder meer winkels zorgt voor de meeste vreugde op straat. "Ik vind het prettig", aldus Kees. "Maar een last was het niet, ik had er geen problemen mee."

'Mondkapjesmoe'
Ella ziet dat iedereen "mondkapjesmoe" is en vindt het daarom goed dat veel maatregelen verdwijnen. "Maar ik denk wel dat we op moeten passen, waakzaam blijven dus."

Harma vindt dat de mondkapjes zaterdag al moesten verdwijnen uit het straatbeeld. "Wat maakt die ene week nou nog uit", vraagt ze zich af. Jenny vult aan: "En omdat het onbehaaglijk is. Op deze koele dag is het prima, maar met de warmte is het verschrikkelijk."

Veel Dordtenaren vinden het nog wel goed dat de anderhalve meter afstand blijft. "Maar als je nu naar de markt kijkt is het erg druk en is die anderhalve meter wel een dingetje", ziet Patty. Kees is het daarmee eens: "Maar ik houd me gewoon aan de regels. Ik heb twee prikjes gehad dus ik voel me wel veilig."

Deltavariant
Cor blijft vooral waakzaam. "Je weet het maar nooit, je krijgt straks die Deltavariant weer. We moeten maar kijken hoe het afloopt. Nu in de zomer gaat het goed, maar ik hoop dat het in het najaar ook meevalt."

De mondkapjes blijven vanaf 26 juni alleen in het openbaar vervoer verplicht. "Maar daar heb ik in mijn auto geen last van", lacht Jenny.

foto: Jordy Nijenhuis

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)