Miljoeneninvestering in grote opknapbeurt binnenstad

02 december 2019 17:10

Het Lindershuis verandert in een hotel met 80 tot 90 kamers. Ook tientallen panden rondom het voormalige warenhuis in de binnenstad zullen een metamorfose ondergaan. Dat is maandagmiddag bekend gemaakt.

Een Amsterdamse projectontwikkelaar heeft alle panden in de afgelopen jaren gekocht. Naast een hotel komt er ruimte voor horeca en terrassen, een grote binnenhof en woningen.

De vele miljoenen kostende plannen behelzen het gebied dat begrensd wordt door de Visstraat, Lange Breestraat, Bethlehemplein en Raamstraat.

"Nu is het hier nog somber, met veel leegstand en zelfs verpaupering. Over een paar jaar zal dit gebied niet meer terug te herkennen zijn", zegt een blije wethouder Piet Sleeking.

De ontwikkelaar dient begin volgend jaar de definitieve plannen in en wil nog datzelfde jaar beginnen met bouw en verbouw. Dat is waarschijnlijk mogelijk, omdat het bestemmingsplan maar voor enkele panden gewijzigd hoeft te worden.

Voor Dordrecht wordt het de tweede grote metamorfose in het centrum. Eerder werd al bekend dat het leegstaande V&D pand door een andere ontwikkelaar grotendeels gesloopt wordt om plaats te maken voor horeca en woningen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)