N3 deels dicht voor start laatste fase groot onderhoud

10 juni 2021 17:30

Het begin van het einde is in zicht voor weggebruikers van de N3. In de nacht van donderdag op vrijdag worden op het nu nog afgesloten deel de laatste werkzaamheden verricht. Volgend weekend start de laatste fase van de grootschalige renovatie.

De oude voegen bij de viaducten worden gesloopt en gevuld met nieuw asfalt. Door de nodige geluidshinder die deze werkzaamheden opleveren, was dit overdag gepland. De warmte gooit echter roet in het eten: het asfalt hardt daardoor niet goed uit. Bovendien zijn de bestaande voegen door de warmte uitgezet en daardoor lastiger te slopen.

De werkzaamheden worden daarom ‘s nachts uitgevoerd. Omwonenden hebben het advies gekregen de ramen gesloten te houden.

Volgende week start de laatste fase van het groot onderhoud van de N3. Vanaf vrijdag 18 juni 22.00 uur tot maandag 21 juni 05.00 uur is de N3 in beide richtingen afgesloten tussen de Merwedestraat in Dordrecht en de A16.


Aannemer Boskalis start vanaf 21.00 uur met het afsluiten van alle toe- en afritten (Sterrenburg, Overkampweg/Laan der VN, Provincialeweg en de Merwedestraat richting de A16). Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15 en A16 en omgekeerd. De fiets- en voetpaden langs de weg blijven open.

Tijdens dit weekend wordt het volgende deel van de N3 tussen de Laan der Verenigde Naties en de Merwedestraat omgebouwd naar een nieuwe situatie met minder rijstroken die tot oktober duurt. Weggebruikers wordt geadviseerd de N3 dit weekend te vermijden en rekening te houden met extra reistijd.

Actuele informatie over werkzaamheden is te vinden op www.n3werkzaamheden.nl.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)