Nieuwe locatie Geef Het Dordt al weer te klein

09 oktober 2019 17:08

Sinds een paar weken zit stichting Geef het Dordt op de nieuwe locatie aan de Merwedestraat. De oude locatie was te klein en op de nieuwe locatie kunnen ze meer spullen kwijt.

Tandenborstels, servies, maandverband maar ook banken, kasten en matrassen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze de stichting, die mensen in armoede aan huisraad helpt, heeft het wel. De spullen komen overal vandaan, maar er zijn grenzen in wat zij aannemen.

"Als we bij iemand thuis een bank kunnen ophalen waar de kat flink in heeft gehangen, dan nemen we die niet mee", vertelt Suzan de Groot, van de stichting. "Als minima mag je geen hoge eisen stellen, maar het moet er wel een beetje fatsoenlijk uit zien."

Ook praat Suzan vol lof over haar vrijwilligers. "We kunnen als stichting niet zonder hen. Liever zou ik nog meer vrijwilligers willen hebben zodat we in plaats van twee, vier dagen in de week complete inboedels kunnen ophalen en bezorgen bij de mensen."

Op 4 december organiseert de stichting een Sinterkerstmarkt. Sinterklaas en de Kerstman zullen aanwezig zijn. Hoe de dag er verder uit ziet, dat houdt Suzan nog even geheim.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)