Dordrecht, Netherlands

Assistent van Sinterklaas doet boekje open over intocht van goedheiligman

Morgen is het weer zo ver: Sinterklaas en zijn pieten zullen hun opwachting maken in Dordrecht. De aankomst is na twee jaar afwezigheid weer op de Wolwevershaven, waar de goedheiligman met zijn pakjesboot zal verschijnen. RTV Dordrecht sprak alvast met de Dordtse ‘adviseur’ van de bekendste heilige van Nederland: Chris Hoogerwaard
Trevyn van Houwelingen | 17 november 2023 16:00 | Aangepast op 17 november 2023 14:38
Op zaterdag rond 12:00 zal de pakjesboot de Damiatebrug passeren en kunnen de Dordtse kinderen een eerste glimp van de Sint opvangen. Volgens voorzitter Chris Hoogerwaard van Stichting intocht Sint Nicolaas (SiS) wordt het een heel speciale editie: “We hebben vanwege een gulle bijdrage, 12.500 euro van het Havenbedrijf Rotterdam en Dordrecht Marketing, extra kunnen investeren in de stoomboot en verschillende praalwagens.” Ook de welbekende tabberd, albe en de mijter van Sinterklaas hebben volgens de adviseur van de Sint een makeover gehad.

Het kinderfeest is in de loop der jaren wel wat veranderd, dit jaar zal die verandering vooral te merken zijn aan de boot. Aan de traditionele stoomboot van de Sint is qua uiterlijk niet veel af te lezen, maar hij wordt aangedreven door een volledig elektrische motor. Deze milieuvriendelijke pakjesboot is een primeur, het is de eerste in Nederland. Na de aankomst zal de boot als podium fungeren voor de festiviteiten bij de Wolwevershaven.

Rond 13:15 zullen de festiviteiten zich elders in de binnenstad voortzetten. De Sint en zijn pieten zullen zich in een stoet met praalwagens door de binnenstad begeven. Tijdens die tocht kan er gedanst worden voor het Stadhuis en even verderop zal DJ Quinten zijn beste sinterklaas-mixjes ter gehoren brengen in de Sarisgang.

Hoogerwaard zelf heeft er zin in, zijn stichting is al het hele jaar bezig met de voorbereidingen voor het kinderfeest. RTV Dordrecht zal vanaf 12.00u uitgebreid verslag doen van het evenement. Bekijk hieronder de voorbeschouwing die Fokko van der Straaten maakte met Chris Hoogerwaard.

Meest gelezen

Lees ook

Basisschoolleerlingen spelen voor Sinterklaas

Op basisschool IKC Eden hebben hebben ze op 5 december geen kadootjes gekregen, maar juist weggegeve...

Extinction Rebellion protesteert met Sinterklaasgedicht

Iedere eerste maandag van de maand laat Extinction Rebellion Drechtsteden (XRD) van zich horen. Als ...

Deze hulpsinterklazen helpen elk jaar de goedheiligman een handje: 'ik leef 49 weken per jaar om 3 weken Sinterklaas te zijn'

De Sint kan maar op één plek tegelijk zijn. Daarom maakt hij ieder jaar gebruik van een aantal trouw...

Inbrekers gaan ervandoor met dagomzet Nobel’s na Sinterklaasfeest

Een triest einde van een feestelijke dag. Zondagochtend ontdekten de eigenaren van Nobel’s in de Gro...

Sinterklaas is aangekomen, stoomboot ingeruild voor elektrisch schip

De regen kwam met bakken uit de hemel maar dat mocht de pret niet drukken dit weekend. Sinterklaas z...

Zaterdag in Studio De Witt: bellen met Sinterklaas, schrijver Pieter van Wijngaarden en de Zwijndrechtse burgemeester

Van de intocht van Sinterklaas tot aan het nieuwste boek van Pieter van Wijngaarden en van politiek ...