Dordrecht, Netherlands

Bijzondere programmering met Pinksteren op TV Dordrecht

Dit Pinksterweekend zijn er twee bijzondere concerten en een ruime vooruitblik op Dordt in Stoom te zien op TV Dordrecht. Dat laatste gaat om de aflevering van Op Pad Met Ad met Dordt in Stoom-voorzitter Marco Westland, de concerten betreffen 'Experience Klassiek' uit maart van dit jaar in de Kunstkerk en een lunchconcert van het Bach festival uit 2022.
Redactie RTV Dordrecht | 18 mei 2024 10:00 | Aangepast op 17 mei 2024 17:02
Muziek met een Verhaal
We trappen zondag eerste Pinksterdag om 12.00 uur af met onze eigen registratie van 'Muziek met een Verhaal', het eerste concert in de serie 'Experience Klassiek'. Liefhebbers in een goed bezette Kunstkerk genoten zondag 24 maart van sonates van Beethoven voor viool en piano, uitgevoerd door de Franse meesterpianist Jean-Bernard Pommier en violist Olga Martinova.

Experience Klassiek is een initiatief van de Dordtse pianist Ruben Plazier, met verschillende concerten in de Kunstkerk tussen maart en november dit jaar. Alle concerten zijn gratis te bezoeken, je moet wel tickets reserveren en je kan een vrijwillige bijdrage toevoegen waarmee je doneert aan de Stichting Kunstkerk.

Dordt in Stoom
Aansluitend op het concert in de Kunstkerk is zondag en maandag overdag de meest recente aflevering van Op Pad Met Ad te zien. Daarin heeft Ad van den Herik een uitgebreid gesprek met bestuursvoorzitter Marco Westland van Dordt in Stoom. Zij blikken samen vooruit op de 20e editie van dit grote publieksevenement dat volgend weekend weer tienduizenden liefhebers naar onze stad zal trekken.

Bachfestival
Om ook al een beetje in de sfeer te komen van het grote evenement van eind juni zenden we vanaf maandagavond een lunchconcert van de vorige editie van het Bach festival uit. Het gaat om één van de hoogtepunten van het festival uit 2022, een combinatie van Bach en The Beatles.

Tijdens het drukbezochte lunchconcert bij Bluebirds in the Backyard trad de winnaar van de TROMP Percussion Competition 2020 op: Agostinho Benedito de Almeida Sequeira. Hij bracht een programma vol met muzikale connecties en samenhang die je het niet zou verwachten. Agostinho liet de toeschouwers horen hoe muziek inspireert en hoe zelfs de grootste componisten van deze tijd hun bronnen hebben in hun voorgangers.

Pinksterprogrammering
Zondag 19 mei zijn vanaf 12.00 uur Experience Klassiek en OPMA over Dordt in Stoom te zien op TV Dordrecht, met herhaling iedere twee uur. Maandag 20 mei zenden wij vanaf 18.00 uur Experience Klassiek en het lunchconcert van het Bach festival uit, ook met herhaling iedere twee uur. Alle programma's zijn ook te bekijken via ons YouTube-kanaal.

Lees meer over:

Cultuur|Pinksteren|

Lees ook

Vanavond in Eilandleven op TV Dordrecht: hoe repeteert het tijdelijke Bachkoor?

Over anderhalve week is het zover. Dan beleeft Bachfestival Dordrecht een wereldprimeur: het alleree...

Deze zomer weer concerten op bijzondere locaties in de streek

Wie houdt van klassieke muziek en mooie buitenlocaties, kan zijn hart ophalen deze zomer. Opnieuw is...

Pinksteren in Dordt: reuzelang ontbijt en drukke braderie

Bakkerij Nobels organiseerde tijdens Pinksteren voor de vierde keer een ontbijt voor het goede doel....

Levensecht, maar klein: 55 miniaturen uit 22 verschillende landen

Ze heeft er een paar dagen over gedaan, maar nu ze zijn allemaal goed aangekomen en hangen eindelijk...

Woensdag op TV Dordrecht: cabaret en theater in Volgspot Drechtstreek

Wil je weten wat er de komende weken op de planken staat in de theaters in Dordrecht, Papendrecht en...

Alle zaterdagen in april unieke 'Opwaarts'-concerten

Deze hele maand staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van Opwaarts. Unieke concerten u...