Dordrecht, Netherlands

Deze 'Dordtse dame' heeft een opfrisbeurt nodig

Al sinds 1995 is er bijna niks meer aangepast in de Dordtse Jazz Sociëtiet (DJS). Daarom is de vereniging een crowdfundactie begonnen en hoopt zo nog wat laatste euro's binnen te halen om de gehele zaal inclusief bar en podium flink te renoveren: "Het ademt nu toch ook nog wel een beetje jaren negentig en sommige mensen voelen zich daarbij thuis, maar wij willen ook een nieuw publiek aantrekken."
Alexander Eleveld | Corrado Francke | 21 november 2023 09:22 | Aangepast op 21 november 2023 09:22
De herkenbare en kleurrijke bar en een te klein podium waar soms wel een tienkoppige band op moest staan. Het zal een grote verandering zijn voor menig bezoeker als alle renovatieplannen door kunnen gaan. Roel Esseboom laat maandag een 3D-schets zien van wat er allemaal kan: "In zijn geheel wordt het een stuk frisser. Het ligt ook een beetje aan hoe de actie gaat lopen, maar als we ergens op moeten besparen dan kopen we niet gelijk alle stoelen en doen we dat over een jaar."
Nieuwe doelgroep
Volgens Esseboom is er tegenwoordig een breder publiek voor de DJS: "Jazz ouwe lullen muziek? Dat valt eigenlijk wel mee. Juist onder jongeren is er meer interesse voor zulke ambachtelijke muziek." Daarnaast wordt er naast jazz en blues ook nog soul en wereldmuziek gespeeld.

De renovatie komt er hoe dan ook. Vanaf 20 december tot zeker maart zal de vereniging dicht zijn. Momenteel is er rond de 4000 euro opgehaald.

Lees meer over:

Dordtse Jazz Sociëteit|DJS|

Meest gelezen

Lees ook

Streefbedrag crowdfunding Dordtse Jazz Sociëtiet behaald

Sinds 1995 was er bijna niets meer aan het interieur van de Dordtse Jazz Sociëtiet (DJS) veranderd. ...