Dordrecht, Netherlands

Dordrecht is gaststad van de Nationale Sportweek: ‘We moeten jongeren weer aan het bewegen krijgen’

Dordrecht is gaststad van NOC*NSF Nationale Sportweek 2022. Het doel van deze week is om zoveel mogelijk Nederlanders te enthousiasmeren om te sporten en te bewegen.
Emmely Kokshoorn | 19 april 2022 17:00 | Aangepast op 19 april 2022 16:26
Dordrecht is niet de enige gaststad, want ook Alphen aan de Rijn, Lelystad en Amstelveen zetten de sport extra in de schijnwerpers dit jaar. Tien dagen lang, van vrijdag 16 september tot en met zondag 26 september, zijn er voor hun inwoners allerlei extra activiteiten georganiseerd. Bovengenoemde steden zijn hiermee een voorbeeld, maar ook andere plaatsen en gemeenten kunnen de NOC*NSF Nationale Sportweek inzetten om hun lokale sport- en beweegaanbod te promoten.

Jongeren moeten weer bewegen
Uit onderzoek blijkt dat de gevolgen van de coronacrisis ook in de sport zichtbaar zijn. Veel jongeren tussen de 13 en 18 jaar zijn minder gaan sporten of zelfs helemaal gestopt met sporten. “Juist deze groep moeten we weer aan het bewegen krijgen. Sportclubs spelen daarbij een belangrijke rol en zijn heel toegankelijk, juist voor kinderen en jongeren. De NOC*NSF Nationale Sportweek is dé gelegenheid om mensen bij sportclubs te laten herontdekken wat sport met je doet”, zegt Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF.

Sport is zoveel meer
"Voor veel Dordtenaren is sporten en bewegen al een onderdeel van hun leven", weet wethouder Marco Stam van sport. "Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier: bij verenigingen, op eigen houtje, bij een sportschool. Sport is goed voor de gezondheid, maar het is zoveel meer.” Een belangrijke economische stimulans bijvoorbeeld, die Dordrecht vitaler en levendiger maakt; mensen ontmoeten elkaar door sport. “We zijn dan ook trots dat we in september gastheer zijn van de Nationale Sportweek. We hopen hiermee ook de mensen te bereiken waarvoor sporten en bewegen nog niet vanzelfsprekend is. Dordrecht grijpt de Nationale Sportweek bijvoorbeeld aan voor een congres met Dordtse sportaanbieders om te kijken hoe we de sport verder kunnen versterken."

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Grinds, ledges en spins: workshop voor waaghalzen tijdens Nationale Sportweek

Tientallen jongeren kregen zaterdagmiddag baanbrekende stunts uitgelegd tijdens de skate-evenement B...

Boksen, rugby en parcours: ‘Host City’ Dordrecht trapt Nationale Sportweek af

De kop van de Nationale Sportweek is eraf. 225 Dordtse jongeren van het CIOS en Dalton Stedelijk Lyc...

Deze kinderen beginnen fit aan hun schooldag

Leerlingen van de Johan Frisoschool in Stadspolders begonnen hun schooldag actief. In een zogeheten ...

Nationale sportweek moet zorgen dat Dordt meer gaat sporten: 'Dat is nodig'

Dordrecht is gaststad van de Nationale Sportweek. In de stad zijn er van vrijdag 16 september tot en...