Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht houdt redelijke uitgangspositie over aan start play-offs bij FC Emmen

Korede Osundina (rechts) probeert zijn tegenstander de bal te ontfutselen Shane Winsser / Winsser Visuals
FC Dordrecht is de dubbele confrontatie tegen FC Emmen in de play-offs begonnen met een gelijkspel. Op de Oude Meerdijk werd het 2-2, waardoor de ploeg een redelijke uitgangspositie heeft voor de return komende zaterdag aan de Krommedijk.
Corrado Francke | 14 mei 2024 20:46 | Aangepast op 14 mei 2024 20:46
In de Dordtse basis weinig bijzonderheden. De vorige week zieke Tim Receveur was op tijd weer fit en vormde met Shiloh 't Zand het duo centraal op het middenveld. Antef Tsoungui en Jari Schuurman, afgelopen weken teruggekeerd van blessures, begonnen op de bank.

Dordtse kansen, maar goal FC Emmen
In een zonnig Drenthe, waar de bussen met uitsupporters pas vlak voor de aftrap arriveerden, startten de Dordtenaren sterk. Ilias Sebaoui schoot twee keer net naast - de tweede keer via de vingertoppen van Emmen-goalie Eric Oelschlägel - en even later was verdediger Ruben Kluivert dichtbij.

FC Emmen had echter aan één kans voldoende, al was dat eigenlijk een cadeautje van de uitploeg. Shiloh 't Zand speelde veel te zacht terug, doelman Luca Plogmann greep halfslachtig in en Piotr Parzysczek schoof binnen: 1-0.

Fantastische aanval
FC Dordrecht leek even last te hebben van de spanning, maar voetbalde dat al snel van zich af. Sterker nog: een kwartier na de openingstreffer stond het alweer 1-1. Een wonderschone aanval dwars door het midden werd door aanvoerder Mathis Suray achter Oelschlägel gewerkt.

Toch had FC Emmen, dat iets meer vechtlust toonde, het laatste woord voor rust. Plogmann kon een kopbal van Maikel Kieftenbeld nét naar buiten tikken, maar daar stond Vicente Besuijen die voor een nieuwe Drentse voorsprong zorgde: 2-1.

Gouden wissel
In de tweede helft schoot FC Dordrecht uit de startblokken. Een voorzet van Dylan Mbayo belandde bij de ingevallen rechtsback Ilias Bronkhorst, die niet aarzelde en de 2-2 tegen de touwen ramde.

Omdat de druk richting de Drentse goalie steeds verder toenam en Dylan Mbayo na een uur dichtbij de derde Dordtse treffer kwam, besloot Emmen-trainer Alfons Arts de boel dicht te timmeren achterin. Vijf verdedigers, drie man op het middenveld en twee spitsen.

Dordtse kansjes
Voor FC Dordrecht reden om op zoek te gaan naar meer. Invaller Jari Schuurman knalde net over en Antef Tsoungui, ook invaller, schoot tegen het lichaam van een tegenstander.

De slotfase leverde geen treffers en dus ook geen winnaar meer op. Daardoor hebben beide ploegen een redelijke uitgangspositie richting de return komende zaterdag. Al zijn de Dordtse kansen, op basis van het vertoonde spel, wellicht ietsje groter.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux (Bronkhorst/46), Kluivert, Van der Avert (Tsoungui/46), Hilton; Receveur, 't Zand (Schuurman/70), Suray; Mbayo, Osundina (Segecic/83), Sebaoui

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Olde Keizer verdient contract bij FC Dordrecht, dat nog niet uitgewinkeld lijkt

Chiel Olde Keizer is de nieuwste contractspeler van FC Dordrecht. De linksback was de afgelopen weke...

Vliegende start voor Van der Sluijs bij FC Dordrecht: 'Goed dat hij dit laat zien'

Met een loepzuivere hattrick speelde Joep van der Sluijs zich zaterdag direct in de kijker van FC Do...

Bekijk hier een samenvatting van FC Dordrecht - Willem II (4-4)

FC Dordrecht en Willem II lieten zaterdagmiddag een vriendschappelijk duel onbeslist: 4-4. Aan de Kr...

Doelpuntrijk oefenduel tussen FC Dordrecht en Willem II, hattrick Van der Sluijs

FC Dordrecht heeft zaterdag een prima indruk achtergelaten in een oefenwedstrijd tegen Willem II. In...

Honderden bezoekers bij open dag FC Dordrecht: 'De club leeft weer!'

Er waren tijden dat je iedere bezoeker van de open dag van FC Dordrecht persoonlijk de hand kon schu...

Boel geniet van oefenduel FC Dordrecht met Feyenoord: 'Mooi dat je dit kunt doen'

De harde wind mocht de pret niet drukken voor een paarduizend supporters van FC Dordrecht en Feyenoo...