Dordrecht, Netherlands

Fietstraining voor ouderen

Eén derde van alle verkeersslachtoffers zijn fietsers, al dan niet op een elektrische fiets. Vooral onder de groep senioren neemt het aantal ongevallen toe. Daarom organiseert ROV Zuid-Holland (Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid) in samenwerking met de gemeente Dordrecht deze week op verschillende locaties fietstrainingen voor ouderen.
Marjolein Vos | 20 september 2022 12:28 | Aangepast op 20 september 2022 12:28
Het klinkt een beetje betuttelend, ‘leren’ fiesten als je al op leeftijd bent, maar kan dus echt nuttig zijn. “Om alert en fit deel te nemen aan het verkeer fiets je een stuk veiliger, voor jezelf en je omgeving,” laat de organisatie weten.

De cursus met de toepasselijke naam ‘Doortrappen’ bestaat uit twee bijeenkomsten: een theoriebijeenkomst door Veilig Verkeer Nederland en een praktijkbijeenkomst. Bij DeetosSnel wordt er woensdag 21 september gestart met het praktijkdeel dat bestaat uit een behendigheidsparcours, een fietscheck en oefeningen doen onder begeleiding van een beweegdeskundige. Vrijdag kunnen ouderen ook terecht bij SC Emma. Op alle locaties wordt de tweede bijeenkomst afgesloten met een lunch en fietstocht.

De kosten bedragen € 5,00 per deelnemer. Deelnemers die in het bezit zijn van een Dordtpas kunnen deelnemen voor € 2,50 per persoon per activiteit. Meer informatie over de cursus is te vinden op www.dordtsport.nl/doortrappen.

Lees meer over:

fietsen|

Lees ook

Fietsen maar! Pad langs de Papendrechtse brug weer klaar voor gebruik

Rijkswaterstaat heeft het onderhoudswerk van het fietspad langs de Papendrechtse brug een week eerde...