Dordrecht, Netherlands

Het zit er op voor Van der Velden

Het zit er op! Na zeven maanden nam waarnemend burgemeester Peter van der Velden dinsdagavond afscheid van de gemeenteraad, de stad en de Dordtenaren. De raad nam ook afscheid van hem. Naast boeken over de historie van de stad, kreeg hij van haar ook een hoop lovend woorden mee.
Fokko van der Straaten | 13 september 2017 13:09 | Aangepast op 13 september 2017 13:09
"We wilden een waarnemer die op de winkel zou passen. U heeft zonder uw stempel te drukken op lopende zaken en nieuwe ontwikkelingen veel meer gedaan dan op de winkel gepast. Met uw netwerk, kennis, ervaring en bovenal voelbare liefde en toewijding voor het ambt burgemeester heeft u in korte tijd veel voor de stad en de regio betekend."

Verder blikte Nelleke de Smoker terug op zijn houding in belangrijke zaken die de afgelopen maanden hebben gespeeld. "Op uw eerste dag in Dordrecht werd u geconfronteerd met een tragisch incident (het overlijden van Diego, red.). In die tijden daarna met de handhaving in de horeca en met het dossier DuPont-Chemours, waarin u liet zien waar de grenzen liggen. U toonde zich geharnast in de GenX-discussie toen er landelijk onvolledige informatie over Dordrecht werd gecommuniceerd."

Ook in zijn speech blikte de burgemeester terug op de "akelige" start, van zijn burgemeesterschap in de stad. "Wat mij oprecht verrast heeft was de klap die dit overlijden met zich meebracht in de Dordtse gemeenschap. Dat dit nog zolang impact heeft op mensen, dat heb ik in mijn bestuurlijke loopbaan nog niet op deze wijze mogen meemaken. Daarmee mocht ik constateren dat de Dordtse gemeenschap hecht is, veel hechter dan ik had verwacht."

(Tekst loopt onder de video verder.)


Over Over zijn opvolger Wouter Kolff deed Van der Velden een voorspelling. "Ik ben ervan overtuigd dat mijn opvolger Wouter Kolff ook heel snel besmet zal raken met de rijkdom van deze stad in al zijn facetten."

Vanavond wordt Kolff als burgemeester geïnstalleerd. Dit wordt donderdagavond uitgezonden in Rechtstreeks uit de Raad. De speech van Peter van der Velden is volledig terug te kijken, evenals die van Nelleke de Smoker.

Lees ook

Balende gezichten bij FC Dordrecht na nederlaag in Limburg: ‘Vandaag was niks best’

Het was niet de wedstrijd van FC Dordrecht zondagmiddag. In Limburg bleek VVV Venlo na een goede ein...

Raad unaniem: aandacht voor Joodse cultuur bij herontwikkeling Grote Markt

'Slechts een plaquette' in het centrum herinnert de Dordtenaren aan de Joodse gemeenschap die ooit e...

Louterbloemen alert op vogelgriep: 'super besmettelijk'

Terwijl wij ons allemaal druk maken om het rondzwervende coronavirus, hebben de vogels hele andere z...

Nieuwe aansluiting A16/N3 is geopend

De drie jaar lange klus aan de A16/N3 is eindelijk geklaard. De nieuwe op- en afrit naar Willemsdorp...

In Gesprek met de Stad: Hoe vertel jij je verhaal?

Hoe vertel jij je verhaal? Dat vragen presentatrice Viona Versluis en co-host Diggy Rast tijdens In ...

Twee steekpartijen in Dordrecht: vijf gewonden, vijf aanhoudingen

Bij twee steekpartijen in Dordrecht zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf mensen gewond gera...