Dordrecht, Netherlands

Het zit er op voor Van der Velden

Het zit er op! Na zeven maanden nam waarnemend burgemeester Peter van der Velden dinsdagavond afscheid van de gemeenteraad, de stad en de Dordtenaren. De raad nam ook afscheid van hem. Naast boeken over de historie van de stad, kreeg hij van haar ook een hoop lovend woorden mee.
Fokko van der Straaten | 13 september 2017 13:09 | Aangepast op 13 september 2017 13:09
"We wilden een waarnemer die op de winkel zou passen. U heeft zonder uw stempel te drukken op lopende zaken en nieuwe ontwikkelingen veel meer gedaan dan op de winkel gepast. Met uw netwerk, kennis, ervaring en bovenal voelbare liefde en toewijding voor het ambt burgemeester heeft u in korte tijd veel voor de stad en de regio betekend."

Verder blikte Nelleke de Smoker terug op zijn houding in belangrijke zaken die de afgelopen maanden hebben gespeeld. "Op uw eerste dag in Dordrecht werd u geconfronteerd met een tragisch incident (het overlijden van Diego, red.). In die tijden daarna met de handhaving in de horeca en met het dossier DuPont-Chemours, waarin u liet zien waar de grenzen liggen. U toonde zich geharnast in de GenX-discussie toen er landelijk onvolledige informatie over Dordrecht werd gecommuniceerd."

Ook in zijn speech blikte de burgemeester terug op de "akelige" start, van zijn burgemeesterschap in de stad. "Wat mij oprecht verrast heeft was de klap die dit overlijden met zich meebracht in de Dordtse gemeenschap. Dat dit nog zolang impact heeft op mensen, dat heb ik in mijn bestuurlijke loopbaan nog niet op deze wijze mogen meemaken. Daarmee mocht ik constateren dat de Dordtse gemeenschap hecht is, veel hechter dan ik had verwacht."

(Tekst loopt onder de video verder.)


Over Over zijn opvolger Wouter Kolff deed Van der Velden een voorspelling. "Ik ben ervan overtuigd dat mijn opvolger Wouter Kolff ook heel snel besmet zal raken met de rijkdom van deze stad in al zijn facetten."

Vanavond wordt Kolff als burgemeester geïnstalleerd. Dit wordt donderdagavond uitgezonden in Rechtstreeks uit de Raad. De speech van Peter van der Velden is volledig terug te kijken, evenals die van Nelleke de Smoker.

Meest gelezen

Fietser omgekomen bij ongeluk op Oranjelaan

Marjolein Vos | 1 dec 2022 10:40

Lees ook

Creatief zijn en positief blijven: zo houden deze ondernemers hun zaak open in de lockdown

De coronacrisis is voor veel ondernemers om moedeloos van te worden. In de harde lockdown hebben vee...

Natascha (47) nam voor ze stierf in het ziekenhuis afscheid van haar paard: dit is het verhaal achter het ontroerende filmpje

De kwetsbare vrouw in het ziekenhuisbed en het stoere zwarte Friese paard die zijn neus tegen haar g...

Dit zijn de (iets soepelere) maatregelen en adviezen tijdens de kerstdagen

In de persconferentie van zaterdag 18 november werd een harde lockdown afgekondigd. Mensen mogen nie...

RTV Dordrecht blikt terug

2021 was een bijzonder jaar, dat vooral in het teken stond van corona, zo leek het. Maar er gebeurde...

Daders moeten betalen voor letselschade hulpverleners

Een kopstoot, klappen en schoppen; twee handhavers kregen hier tijdens hun dienst op maandag mee te ...

Landbouwwerktuigen krijgen een kenteken

Alle landbouwwerktuigen moeten per 1 juli 2022 in bezit zijn van een kentekenplaat. Oorspronkelijk l...